Iluminatul inteligent de la Philips Hue și WiZ va fi compatibil cu Matter, noul standard de conectivitate pentru smart home

Scris de | 13 mai, 2021
Iluminatul inteligent de la Philips Hue și WiZ va fi compatibil cu Matter, noul standard de conectivitate pentru smart home

Signify anunță că produsele din gamele Philips Hue și WiZ vor fi compatibile cu Matter, printr-un update de software și al hub-ului Hue Bridge (în cazul Philips Hue). Matter, o nouă tehnologie open-source de conectare și integrare a tuturor dispozitivelor smart home, a fost prezentată pentru prima dată de către Connectivity Standards Alliance (fostul Zigbee Alliance) pe 11 mai.

Philips Hue

Philips Hue oferă cea mai ușoară personalizare și cel mai cuprinzător sistem de iluminat inteligent, pentru care Hue Bridge funcționează ca un hub inteligent, care conectează și controlează toate produsele Philips Hue, de la lumini pentru interior și pentru exterior, până la configurarea funcțiilor de divertisment, accesoriilor inteligente și multe altele.

Software-ul din Hue Bridge-ul fiecărui utilizator va fi actualizat automat, pentru a deveni compatibil cu Matter. Prin această actualizare, utilizatorii Philips Hue se vor bucura de o experiență mai simplificată de conectare a iluminatului cu alte dispozitive inteligente din locuință. În plus, setările anterioare nu vor fi afectate în urma actualizării, iar utilizatorii se vor putea bucura în continuare de varietatea de opțiuni de personalizare ale iluminatului inteligent, cu scene luminoase și rutine prestabilite.

WiZ

WiZ a fost primul furnizor de sisteme de iluminat inteligent care a adoptat atât WiFi, cât și Bluetooth în produsele sale, pentru o asociere mai ușoară și o conectivitate mai bună. Brandul anticipează deja modificările necesare în rândul noilor sale produse și, astfel, se asigură că acestea vor fi pregătite pentru o actualizare de software de îndată ce Connectivity Standards Alliance lansează oficial Matter.

Luna septembrie a acestui an va fi momentul când toate produsele WiZ lansate vor fi actualizate pentru standardul de conectivitate Matter. În prima jumătate a anului 2022, toate celelalte produse din portofoliul WiZ – becuri, benzi luminoase, spoturi, lămpi și alte corpuri de iluminat, vor avea sigiliul oficial Matter pe ambalaj și vor beneficia de compatibilitate integrată, imediat ce au fost scoase din cutie.

Matter

Susținut de cele mai mari branduri din industrie și cunoscut anterior ca Project CHIP – Connected Home over IP, Matter simplifică experiența smart home cu un standard unificator de conectivitate a industriei, ce garantează o conexiune stabilă între diverse dispozitive inteligente. Proiectat pe tehnologii demonstrate, sub îndrumarea Connectivity Standards Alliance, Matter simplifică procesul de dezvoltare pentru producători și îmbunătățește compatibilitatea între dispozitivele smart pentru consumatori.

Matter urmează să fie lansat oficial de către Connectivity Standards Alliance în ultimul trimestru al anului 2021. Din acel moment, noile produse inteligente de iluminat WiZ și Philips Hue vor primi o actualizare de software, care le va permite să interacționeze cu o gamă largă de asistenți virtuali, boxe smart, televizoare și termostate inteligente, într-un mod mult mai ușor și mai fiabil.

Etichete: , , , , , ,