MediaTek a anunțat Dimensity 900 5G, procesor pentru midrange-uri cu suport Dual 5G

Scris de | 14 mai, 2021
MediaTek a anunțat Dimensity 900 5G, procesor pentru midrange-uri cu suport Dual 5G
Foto: MediaTek

MediaTek a anunțat lansarea lui Dimensity 900 5G, cel mai nou procesor al său destinat telefoanelor midrange, sectorul pe care compania taiwaneză mizează în continuare cel mai mult. De altfel, gama Dimensity a fost creată special pentru a acapara cât mai mult din piața telefoanelor 5G ieftine sau accesibile, deoarece în zona flagship-urilor dominația Qualcomm pare imposibil de spart, în acest moment.

Motivul principal de laudă al lui Dimensity 900 5G este faptul că oferă suport pentru două cartele 5G, pentru cei care caută o astfel de funcție. În ceea ce privește celelalte specificații, procesorul reprezintă practic un upgrade al lui Dimensity 800 5G, lansat anul trecut, cu o trecere la un nou proces de fabricație, pe 6nm, care vine cu promisiunile obișnuite de performanță mai bună și eficiență sporită.

Noul procesor are două nuclee Cortex-A78, tactate la 2,4GHz, și încă șase nuclee Cortex-A55, tactate la 2GHz. De asemenea, va oferi suport pentru display-uri FullHD+, care vor putea rula la viteze de 120Hz. Producătorii vor avea și posibilitatea de a include o cameră de 108MP cu filmare 4K la 30fps pe telefoanele care vor utiliza un Dimensity 900 5G, și alte componente „de bază”, precum memoria RAM LPDDR5 și stocarea UFS3.1 vor fi și ele susținute fără probleme.

MediaTek nu a oferit indicii cu privire la telefoanele care vor fi „îmbrăcate” cu acest nou chipset, însă sugerează că primele dintre ele vor putea fi văzute în al doilea sfert al anului, ceea ce înseamnă că ar trebui să aflăm modelele în cauză în următoarele două luni.

Etichete: , , , ,

Sursa: MediaTek Dimensity 900 5G wants to level up mid-range phones