Android pregătește dezvoltatorii pentru telefoane mai pliabile. Ce schimbări aduce în favoarea utilizatorilor

Scris de | 19 mai, 2021
Android pregătește dezvoltatorii pentru telefoane mai pliabile. Ce schimbări aduce în favoarea utilizatorilor
foto via @slashgear.com

Pe vremuri, Android ar fi luptat doar să ajungă la curent cu tendințele de piață și design, în timp ce producătorii își făceau propriile lucruri și fragmentau ecosistemul. Se pare că Google a adoptat o abordare diferită și nu lasă companiile respective să preia conducerea în ceea ce privește pliabilele. Încă de la început, a colaborat cu Samsung la primul Galaxy Fold și acum extinde capacitățile Android pentru a gestiona dispozitive cu ecrane mari și flexibile.

Android a fost de fapt destul de slab pe tablete, Google refuzând inițial chiar să recunoască existența lor. Lansarea Android 3.0 Honeycomb ar fi trebuit să fie prima care s-a ocupat de Android pe ecrane mari, dar a fost aproape sortită eșecului. De atunci, Android a încorporat caracteristici și componente concepute pentru tablete și chiar PC-uri, dar Google încearcă să își pună amprenta intr-un mod diferit.

Unele dintre punctele pe care le susține ar fi trebuit să fie acolo cu ani în urmă chiar înainte de vremea telefoanelor pliabile. Aplicațiile ar trebui, de exemplu, să învețe să profite de ecrane mai mari, cu SlidingPaneLayout, permițând în același timp controlul aplicațiilor lor cu ajutorul tastaturii și mouse-ului. În același timp, Google actualizează și componentele UI ale Android, astfel încât să redimensioneze și să se adapteze cu grație, indiferent de dimensiunea ecranului.

foto via @slashgear.com

Cu toate acestea, există și câteva schimbări pentru utilizatori care sunt activate de dispozitivele pliabile, cum ar fi rularea a două instanțe ale aceleiași aplicații unul lângă altul și permiterea tragerii și a scăderii de conținut între acestea. Android va lua în considerare și pliurile și balamalele atunci când este prezent pentru a evita conținutul care se încadrează în acele părți și care nu pot fi vizualizate.

Etichete: , ,

Sursa: Android prepares developers for more foldable phones