Detalii despre primul Lamborghini electric: „Direzione Cor Tauri”

Scris de | 19 mai, 2021
Detalii despre primul Lamborghini electric: „Direzione Cor Tauri”
foto via @slashgear.com

Lamborghini a dezvăluit detaliile pe foaia de parcurs de electrificare, deoarece compania italiană de mașini sport îmbrățișează vehiculele electrice și deschide calea pentru primul său model complet electric. Supranumită „Direzione Cor Tauri” – fiind cea mai strălucitoare stea din constelația Taurului – strategia în trei faze va face ca Lamborghini să dezvăluie primul său model de serie hibrid în 2023.

Înainte de asta, totuși, există ceea ce producătorul de automobile plătește ca o „sărbătoare a motorului cu combustie” – chiar dacă se pregătește să elimine în cele din urmă acest lucru. În 2021, de exemplu, vor fi adăugate două mașini noi la gama de modele V12 de la Lamborghini.

foto via @slashgear.com

Totuși, din 2023, electrificarea va începe în toi, cu prima mașină de serie hibridă. Ca de exemplu hipercarul Lamborghini Sián în ediție limitată oferind o idee despre cum ar putea arăta, combinând un motor V12 cu acționare electrică pentru un total de 819 cai putere. Cu toate acestea, doar 63 de exemplare ale cupei Sián au primit undă verde pentru producție, însă acest hibrid care va urma va fi un pilon al noii game Lamborghini.

Pentru moment, nu există niciun detaliu cu privire la ceea ce are în vedere Lamborghini pentru noul său hibrid. Nici pe ce model s-ar putea baza. Totuși, va fi doar prima dintr-o întreagă culoare de electrificare: până la sfârșitul anului 2024, compania promite că întreaga gamă va fi electrificată.

Asta va necesita unele investiții, desigur, cu Lamborghini alocând peste 1,5 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari) pe parcursul a patru ani pentru a împinge tranziția hibridă. Vom vedea o creștere a lucrurilor, cum ar fi fibra de carbon, împreună cu aceasta, pentru a ajuta la reducerea greutății și a compensa ceea ce este probabil să fie o transmisie mai grea.

foto via @slashgear.com

În ansamblu, spune Lamborghini, își propune să reducă emisiile de CO2 la jumătate, până la începutul anului 2025.

Probabil că cea mai mare emoție vine în a doua jumătate a acestui deceniu. Atunci Lamborghini intenționează să lanseze primul său model complet electric, descris ca al patrulea în gama sa. EV nu va fi o concesie secundară pentru reglementări mai stricte privind emisiile și cerințe pentru o conducere mai ecologică. În schimb, spune Lamborghini, va fi „cea mai strălucitoare stea din constelație”, cu „performanță remarcabilă”, care pune EV-ul „în vârful segmentului său”.

Etichete: , ,

Sursa: Lamborghini EV roadmap revealed: Raging bull goes electric