Apple lansează un program de afiliere pentru abonamente la podcasturi

Scris de | 23 mai, 2021
Apple lansează un program de afiliere pentru abonamente la podcasturi
foto via @apple.com

În timpul evenimentului Apple Spring Loaded din aprilie, compania a dezvăluit un nou program de abonament la podcast-uri. Spre deosebire de Apple Music sau serviciul de abonament Apple One, aceste abonamente podcast sunt la discreția creatorilor, ceea ce înseamnă că Apple le oferă pur și simplu instrumentele pentru a-i ajuta să își monetizeze conținutul, dacă doresc.

Acum se pare că Apple va extinde acest lucru prin anunțarea unui program de afiliere pentru abonamente podcast. Pentru cei care nu cunosc conceptul, programele afiliate nu sunt noi. Companiile precum Amazon le au în cazul în care, dacă faceți click pe un link afiliat Amazon și achiziționați articolul, persoana de la care ați făcut click pe link va primi un mic comision, iar aceasta este mai mult sau mai puțin premisa aici.

În acest caz, Apple va acorda utilizatorilor un comision de 50% în cazul în care persoana la care au făcut trimitere se transformă într-un abonat plătit. De exemplu, dacă un creator de podcasturi taxează 10 USD pe lună pentru a se abona și cineva dă click pe linkul tău de afiliat și acesta se abonează, veți primi 5 USD. Apple încurajează de fapt creatorii și editorii să utilizeze aceste linkuri, deoarece vor fi venituri suplimentare pe lângă abonamentul pe care îl primesc.

Programul de afiliere va fi disponibil pentru oricine din cele 170 de țări în care Apple va lansa în cele din urmă abonamentul podcast-uri.

Etichete: , ,

Sursa: Apple Launches Affiliate Program For Podcast Subscriptions