Huawei introduce un nou MatePad Pro, și face trecerea la HarmonyOS și pe tablete

Scris de | 2 iunie, 2021
Huawei introduce un nou MatePad Pro, și face trecerea la HarmonyOS și pe tablete

Prezentarea sistemului de operare HarmonyOS al celor de la Huawei a venit „la pachet” cu anunțarea câtorva noi produse, inclusiv un nou MatePad Pro și noi smartwatch-uri (Watch 3 și Watch 3 Pro). La fel ca ceasurile, noile tablete Huawei vor funcționa și ele pe HarmonyOS, iar flagship-ul seriei este MatePad Pro-ul de 12,6 inci. Pe lângă acesta, compania din Shenzhen a anunțat și o versiune mai mică, de 10,8 inci, care operează cu un procesor Snapdragon 870 de la Qualcomm, dar și un MatePad 11, o variantă mai ieftină, adresată studenților și cu un procesor Snapdragon 865 înăuntru.

HarmonyOS pentru tablete, o experiență similară cu desktop-ul

MatePad Pro-ul oferă și primele imagini cu HarmonyOS pentru tablete, sistemul de operare încorporând acum mai multe modificări care să îmbunătățească multitasking-ul. Ecranul principal seamănă cu o experiență de desktop, cu widget-uri și control panel, iar Huawei oferă și suport pentru mouse, adresat celor care vor o experiență și mai asemănătoare cu cea a unui laptop/desktop.

Funcția „multi-screen collaboration” este și ea prezentă, permițând utilizatorilor să își proiecteze ecranul telefonului pe tabletă, pentru a face mai ușor transferul de fișiere, pentru a răspunde la mesaje sau a scrie notițe. De asemenea, noile tablete vor putea fi conectate și la un laptop Huawei, astfel că vei putea, spre exemplu, să folosești stylus-ul în Photoshop sau să folosești un MatePad Pro ca monitor secundar.

Specificații Huawei MatePad Pro

În ceea ce privește specificațiile, MatePad Pro 12,6 vine cu un ecran OLED de (ai ghicit) 12,6 inci și rezoluție 2560 x 1600 de pixeli, la o rată de refresh de 60Hz. Versiunea de 10,8 inci are un ecran IPS LCD cu o rată de refresh mai mare, de 120Hz. Camera de selfie se poate observa în mijlocul marginii drepte a ecranului, pentru a semăna și mai mult cu display-ul unui laptop.

Ecranul suportă conținut HDR 10 și acoperă întregul gamut de culoare DCI-P3. Înăuntru se află opt difuzoare harman/kardon și patru microfoane care-ți pot auzi vocea de la o distanță de până la 5 metri.

De performanță se ocupă un procesor Kirin 9000E pe versiunea mai mare, și un Snapdragon 870, cum am menționat mai sus, pe cea mai mică. Ambele modele au 8GB de RAM și vin cu stocare de 128GB sau 256GB. Pe spate se află trei camere cu un senzor de adâncime inclus.

Autonomia bateriei este de 14 ore pe o singură încărcare, cu utilizare „mixtă”, conform celor de la Huawei (pentru versiunea de 12,6 inci, cu o baterie de 10000mAh). Versiunea de 10,8 inci are 7250mAh, însă ambele beneficiază de încărcare rapidă pe 40W pe fir, respectiv 27W wireless și au funcția de reverse wireless charging, pentru a încărca alte dispozitive cu până la 10W. Evident, nu lipsește suportul pentru M-Pencil și tastatura magnetică.

Huawei MatePad Pro va costa 799 de euro în Europa, în varianta de 12,6 inci. Prețul și disponibilitatea versiunii mai mici nu sunt încă știute, însă se pare că ambele modele vor avea trei culori diferite: gri, verde și alb.

Huawei MatePad 11

Versiunea „de buget” a noilor tablete Huawei, MatePad 11, vine cu un ecran LCD de 10,95 inci cu rezoluție de 2560 x 1600 de pixeli și rată de refresh de 120Hz. Înăuntrul său se află patru difuzoare (tot harman/kardon) și patru microfoane.

De procesare se ocupă un Snapdragon 865 și o configurație de 6GB de memorie RAM, respectiv 128GB de stocare. Bateria măsoară 7250mAh și poate fi încărcată rapid, pe 22,5W. La fel ca la modelele Pro, tableta este compatibilă cu M-Pencil și cu tastatura magnetică. MatePad 11 va fi disponibilă în Europa de la 399 de euro.

Etichete: , , , , , , ,