Aplicațiile de transfer de bani, din ce în ce mai folosite de românii din diaspora

Scris de | 8 iunie, 2021
Aplicațiile de transfer de bani, din ce în ce mai folosite de românii din diaspora

90% dintre românii din diaspora care trimit bani cu TransferGo preferă să transfere de pe smartphone direct din aplicația mobilă, spre deosebire de restul de 10% care aleg transferul de bani prin intermediul website-ului.

Mai mult, numai în ultimii 3 ani utilizarea aplicației mobile TransferGo a crescut cu aproximativ 40 de procente în rândul românilor din diaspora.

Astfel, în 2020, gradul de utilizare a aplicație de către românii de peste hotare comparativ cu platforma web era de 80%, acesta înregistrând o creștere susținută față de 2018, când se afla la 53%. Dacă datele sunt comparate cu gradul de adopție inițial, de 4% în 2016, adopția rapidă a aplicației mobile devine cu atât mai evidentă.

Mai mult, datele companiei indică în continuare un trend ascendent, arătând că peste 70% dintre noii utilizatori înregistrați în primul trimestru al acestui an preferă să transfere bani prin intermediul aplicației, în timp ce aproape 30% folosesc platforma web. În ceea ce privește sistemele de operare, mai mult de 60% dintre utilizatorii înregistrați în 2021 folosesc dispozitive care rulează pe Android.

Nu în cele din urmă, datele TransferGo mai arată că utilizatorii aplicației mobile manifestă o tendință de fidelitate de două ori mai mare în comparație cu cei care folosesc serviciul prin intermediul website-ului, reprezentanții companiei punând acest lucru pe seama ușurinței de utilizare și accesibilității aplicației TransferGo, optimizată prioritar pentru dispozitivele mobile, dar și a faptului că românii aleg tot mai des în ultimul timp să se conecteze, într-un fel sau altul, cu cei dragi prin intermediul smartphone-urilor.

TransferGo este soluția cea mai la îndemână pentru imigranții români care lucrează în străinătate și trimit bani acasă, datorită taxelor mai mici și a eliminării procedurilor birocratice pe care le-ar întâmpina dacă ar apela la bănci.

De asemenea, compania a anunțat recent disponibilitatea transferurilor instant pentru utilizatorii săi care aleg să trimită bani cu opțiunea de livrare „Acum” către destinatarii cu conturi deschise la Libra Internet Bank, Banca Transilvania, BCR sau CEC Bank, băncile înrolate în infrastructura de Plăți Instant din România, administrată de către TRANSFOND.

Etichete: , ,