Apple ar putea face Siri utilizabil fără o conexiune la internet

Scris de | 9 iunie, 2021
Apple ar putea face Siri utilizabil fără o conexiune la internet
foto via @ubergizmo.com

Una dintre problemele cu asistenții digitali este că, de obicei, este nevoie de o conexiune la internet pentru a-i utiliza. Acest lucru se datorează faptului că asistenții digitali trebuie să trimită solicitarea ta către un server la distanță unde este procesată vocea ta pentru a înțelege ceea ce spui. Acesta este motivul pentru care uneori poate dura ceva timp între adresarea unei întrebări și primirea răspunsului la aceasta.

Cu toate acestea, după ani de zile cu Siri, Apple a anunțat la WWDC 2021 că iOS 15 va face posibilă folosirea asistentului digital fără o conexiune la internet. Bineînțeles însă, Siri nu va fi complet offline. Pentru cereri mai complexe, Siri va avea în continuare nevoie de o conexiune la internet. La urma urmei, cum îi poți cere lui Siri informații despre știri dacă nu există internet pentru a obține aceste informații, nu?

Vor exista unele sarcini pe care Siri le va putea face offline, cum ar fi setarea temporizatoarelor, schimbarea aplicațiilor și multe altele, lucruri care nu ar avea neapărat nevoie de o conexiune la internet pentru a le realiza. Ne așteptăm ca poate, în timp, Apple să introducă mai multe capabilități offline pentru Siri, care ar îmbunătăți viteza generală a asistentului digital.

Se așteaptă ca iOS 15 să fie lansat în toamna următoare alături de noile iPhone. Interesant este faptul că se pare că Apple va face iOS 15 și viitoarele actualizări majore iOS opționale, astfel că utilizatorii pot alege să rămână cu versiunea actuală de iOS și să primească în schimb actualizări de securitate.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple Will Finally Be Making Siri Usable Without An Internet Connection