Departamentul de Justiție al SUA a recuperat 63,7 Bitcoin din atacul ransomware asupra Colonial Pipeline

Scris de | 9 iunie, 2021
Departamentul de Justiție al SUA a recuperat 63,7 Bitcoin din atacul ransomware asupra Colonial Pipeline
foto via @ubergizmo.com

Recent, guvernul SUA a anunțat că va considera în curând atacurile ransomware pe același nivel de prioritate ca terorismul. Deși atacurile ransomware nu sunt noi, se pare că atacul asupra conductei celor de la Colonial, care a provocat lipsa de combustibil pe coasta de est și sudul SUA, a stimulat guvernul să le ia mult mai în serios.

Acestea fiind spuse, există câteva vești bune pe acest front. Potrivit Departamentului de Justiție al SUA, aceștia au reușit să recupereze 63,7 bitcoin din atac. Pe baza evaluării actuale a bitcoinului, acesta ar valora 2,3 milioane de dolari. Aceasta nu este suma totală, întrucât suma totală a fost de 75 de bitcoin, dar este o recuperare destul de semnificativă și consistentă.

Pentru a recupera fondurile, DOJ a spus că au reușit să obțină cheia privată a portofelului care a fost folosit de hackeri pentru a stoca criptomoneda și, de asemenea, au luat măsuri legale împotriva bursei care are servere situate în Carolina de Nord.

Potrivit procurorului general adjunct Lisa O. Monaco, „Urmărirea banilor rămâne unul dintre cele mai elementare, dar puternice instrumente pe care le avem. Plățile de răscumpărare sunt combustibilul care propulsează motorul de extorsiune digitală, iar anunțul de astăzi demonstrează că Statele Unite vor folosi toate instrumentele disponibile pentru a face aceste atacuri mai costisitoare și mai puțin profitabile pentru întreprinderile criminale. ”

Ea adaugă: „Vom continua să vizăm întregul ecosistem ransomware pentru a întrerupe și a descuraja aceste atacuri. Anunțurile de astăzi demonstrează, de asemenea, valoarea notificării anticipate către organele de drept; mulțumim Colonial Pipeline pentru notificarea rapidă a FBI-ului atunci când au aflat că au fost vizați de DarkSide. ”

Etichete: , , , ,

Sursa: US DOJ Recovers 63.7 Bitcoin From Colonial Pipeline Ransomware Attack