Care este prima țară din lume care a recunoscut Bitcoin-ul ca monedă curentă

Scris de | 9 iunie, 2021
Care este prima țară din lume care a recunoscut Bitcoin-ul ca monedă curentă
Foto: Twitter

Pentru prima oară, o țară a luat decizia de a adopta Bitcoin-ul ca o metodă de plată legală, scrie Gizmodo. Este vorba despre El Salvador, care devine astfel prima țară din lume care a recunoscut criptomoneda în acest fel.

Informația vine chiar de la președintele El Salvador, Nayib Bukele (foto sus), într-un tweet postat miercuri, 9 iunie. „Legea Bitcoin a fost aprobată de o supermajoritate în Congresul țării” a scris acesta pe rețeaua socială, publicând și rezultatul voturilor: ”62 din 84 de voturi (n.r. : voturi „pentru”)! Istoric!”.

https://twitter.com/nayibbukele/status/1402507224916836352

Postarea președintelui de 39 de ani a făcut ca prețul bitcoin-ului să crească cu aproape 5 procente în ultimele 24 de ore.

Așa-numita Lege Bitcoin ia în considerare faptul că aproximativ 70% din populația din El Salvador nu are acces la servicii financiare tradiționale, propunând criptomoneda ca o posibilă alternativă. Legea sugerează că bitcoin este foarte bun ca monedă digitală deoarece „răspune exclusiv criteriului unei piețe libere, pentru a mări averea țării și în beneficiul celui mai mare număr de locuitori”.

Astfel, cetățenii din El Salvador își vor putea acum plăti taxele în bitcoin și, poate cel mai important lucru pentru fanii criptomonedei, aceasta nu va mai fi taxată în țara din America Centrală. Retailerii din țară vor putea de asemenea să afișeze prețuri în bitcoin, însă legea specifică faptul că dolarii americani (moneda oficială a El Salvador) vor trebui folosiți ca monedă de referință din anumite motive legate de contabilitate. Acest lucru este însă de înțeles, ținând cont că valoarea bitcoin-ului este extrem de volatilă, schimbându-se uneori de la oră la oră.

Etichete: , ,

Sursa: El Salvador Becomes First Country to Recognize Bitcoin as Currency