Camerele auto de bord care îți spun unde sunt amplasate radarele fixe din Europa

Scris de | 10 iunie, 2021
Camerele auto de bord care îți spun unde sunt amplasate radarele fixe din Europa

Odată cu venirea verii, din ce în ce mai mulți români se gândesc cum și unde să își petreacă vacanța de vară, iar mulți dintre aceștia aleg să călătorească chiar cu mașina personală. Astfel, Mio oferă soluții care să le asigure siguranță pe întreg parcursul călătoriei, indiferent de destinația aleasă.

Conform unui studiu realizat de o platformă de rezervări hoteliere, 90% dintre români își planifică o vacanță în această vară. Astfel, unul dintre cele mai frecvente mijloace de transport atunci când vine vorba despre călătorii atât în țară, cât și în afara acesteia, în special ținând cont de restricțiile de circulație și siguranța pe care o oferă, acolo unde este permis accesul cu acest mijloc de transport, rămâne mașina personală.

Printre cele mai îndrăgite destinații de vacanță se numără țări precum Bulgaria, Grecia, Italia, Marea Britanie, Polonia, Spania, Ungaria și multe altele. Acestea fac parte și din lista țărilor în care sunt utilizate camere de radar fix, iar conform datelor Mio, în acest moment sunt utilizate peste 48.000 de astfel de camere pe teritorul Uniunii Europene.

Și pentru că în vacanță timpul trece altfel, dorința de a vizita cât mai multe obiective turistice într-un timp cât mai scurt își poate pune amprenta asupra comportamentului conducătorului auto. O astfel de funcție ajută conducătorii auto să evite depășirea limitei de viteze legale care poate duce la amenzi, în unele țări chiar excepțional de costisitoare.

Una dintre principalele funcționalități ale unor modele de camere de bord Mio este faptul că detectează camerele de radar fix prin intermediul GPS-ului încorporat. Printre avantajele oferite de acestă funcție se numără: înregistrarea datei la care a fost înregistrat un anumit videoclip, dar și înregistrarea orei și vitezei la care a rulat vehiculul – astfel, în cazul unui eveniment nefericit, utilizatorii vor putea dovedi, chiar și în instanță, acuratețea eventualei sancțiuni; seria de avantaje oferite este completată de alertele transmise către conducătorul auto pentru camerele Red Light, adesea întâlnite la sistemele de semaforizare, dar și alerte pentru zone considerate periculoase.

Mai mult, cu ajutorul datelor înregistrate de GPS-ul încorporat, utilizatorii vor putea ști în orice moment durata de timp petrecută într-o anumită locație. Tot ceea ce trebuie să facă aceștia este să instaleze aplicația de calculator MiVue Manager, beneficiind, de asemenea, de actualizare lunară gratuită a bazei de date ce conține camerele de radar fix.

Totodată, utilizatorii vor putea adăuga cu ușurință, prin simpla apăsare a unui buton, orice cameră amplasată pe ruta sa și care lipsește din baza de date.

Pentru că Mio îmbină utilul cu plăcutul, camere de bord oferă nu numai siguranță în trafic, ci și înregistrări video, ce pot fi considerate fie dovezi acceptate în instanță în cazul unor evenimente nefericite, fie amintiri surprinse în detaliu la care utilizatorii au acces pentru o perioadă nedeterminată de timp. De asemenea, toate camerele de bord Mio dispun de o garanție extinsă de 3 ani, oferind astfel utilizatorilor cea mai bună calitate posibilă.

Camere de bord ce beneficiază de funcția pentru detectare a camerelor de radar fix sunt: Mio MiVue C330, C335, C570, C380 Dual, 731, 733, 752 Dual, 785, 786, 788, 792, 795, 798, 798 Dual, J60, J85, 821, 826, dar și noile modele 812, 818, 846, 866, toate beneficiind de actualizare lunară gratuită. Prețul de pornire al camerelor cu funcția de alerte de camere de radar fix începe de la 370 RON.

Etichete: , , ,