Curând vei putea mânca ton realizat din plante. Finless Foods promite că va lansa ton plant-based în 2022

Scris de | 10 iunie, 2021
Curând vei putea mânca ton realizat din plante. Finless Foods promite că va lansa ton plant-based în 2022
foto via @slashgear.com

O companie numită Finless Foods intenționează să lanseze anul viitor un produs de ton crud pe bază de plante, care pretinde că oferă o textură și o aromă realistă. Produsul alimentar se va alătura produselor din carne plant-based cu aromă de carne de vită și cârnați, aflate în prezent pe piață, oferind consumatorilor care au alergii la fructe de mare, vegetarieni și alții, opțiunea de a se bucura de mese de ton fără a contribui la pescuitul excesiv.

Finless Foods a dezvăluit că își va lansa tonul plant-based, care este fabricat din nouă ingrediente, anul viitor, prin canale de servicii alimentare și restaurante. Versiunea pe bază de plante a tonului nu trebuie confundată cu produsul de ton fabricat din celule recoltate din ton real, în timp ce primul este fabricat din ingrediente întregi pe bază de plante.

Din acest motiv, versiunea pe bază de plante a tonului Finless Foods este prietenoasă cu veganii, deoarece niciunul dintre ingrediente nu provine de la animale. Compania spune că a făcut ca tonul pe bază de plante să fie o „experiență” 1: 1 a consumului de ton crud, cel puțin când vine vorba de senzație de gură, aromă și textură.

Versiunea pe bază de plante a peștilor poate fi utilizată în același mod ca tonul crud real, ceea ce înseamnă că îl puteți consuma în sushi în viitor. Marele beneficiu pentru tonul pe bază de plante este lipsa de mercur, care rămâne o preocupare atunci când vine vorba de produsele din ton sălbatic.

De asemenea, tonul vegetal și celular cultivat elimină aspectul pescăresc al acestui produs alimentar, care a devenit o preocupare din ce în ce mai mare din punct de vedere al mediului. Desigur, versiunea pe bază de plante a produsului pentru ton va fi, de asemenea, sigură pentru persoanele care au alergii la fructele de mare, în timp ce versiunea cultivată cu celule este tonul propriu-zis (nu doar din ocean) și, prin urmare, nu ar fi sigur pentru persoanele cu alergii la mâncare.

Etichete: , , , ,

Sursa: Finless Foods promises realistic plant-based tuna with 2022 rollout