Un bug ciudat iOS ar putea dezactiva permanent WiFi-ul iPhone-ului

Scris de | 21 iunie, 2021
Un bug ciudat iOS ar putea dezactiva permanent WiFi-ul iPhone-ului
foto via @apple.com

Când scanați zona pentru ca rețelele WiFi să se alăture, apar multe nume. Aceste nume sunt de obicei alese de proprietarii rețelei, astfel încât uneori s-ar putea să întâlniți unele ciudate sau amuzante. Cu toate acestea, dacă întâlniți o rețea WiFi care poartă numele „% p% s% s% s% s% n”, nu vă alăturați.

Acest lucru se datorează faptului că, potrivit cercetătorului în securitate Carl Schou, se pare că există o eroare ciudată cu iOS care pur și simplu nu pare să se descurce cu acest nume WiFi specific. Ceea ce se întâmplă când vă înscrieți este că acesta duce la dezactivarea permanentă a conexiunii WiFi a iPhone-ului. Schou susține, de asemenea, că schimbarea SSID-ului hotspotului sau repornirea telefonului a făcut o diferență.

Singura modalitate de a rezolva problema este să resetați setările de rețea ale iPhone-ului, ceea ce este din fericire destul de ușor și mai puțin distructiv în comparație cu resetarea telefonului. Puteți vedea videoclipul de mai sus de la Schou care arată că atunci când încearcă să reactiveze WiFi-ul, îl oprește în continuare. În acest moment nu este clar de ce se întâmplă acest lucru, dar unii speculează că utilizarea „%” ar putea fi problema.

Acest lucru se datorează faptului că, în unele limbaje de programare, „%” este utilizat ca un specificator de format șir și că, atunci când iOS îl vede, ar putea încerca să-l analizeze ceea ce a dus la această problemă. În mod ciudat, Android pare să nu fie afectat de acesta, așa că, deocamdată, se pare că este un lucru pentru iPhone. Nu este o eroare care ar putea afecta considerabil telefonul, dar sperăm că Apple va rezolva problema în curând.

Etichete: , , , ,

Sursa: Weird iOS Bug Could Permanently Disable The iPhone’s WiFi