Apple vrea să lanseze ochelari inteligenți asemeni Google Glass, dar vrea să te asigure de confidențialitate

Scris de | 28 iunie, 2021
Apple vrea să lanseze ochelari inteligenți asemeni Google Glass, dar vrea să te asigure de confidențialitate

Una dintre problemele cu Google Glass era că exista o cameră încorporată în el. Acest lucru a ridicat unele probleme de confidențialitate, care ar fi putut fi unul dintre motivele pentru care în cele din urmă a eșuat. Potrivit lui Patently Apple, aceștia au descoperit câteva brevete de la Apple care arată modul în care compania caută diferite moduri de a face înregistrarea mai evidentă, astfel încât oamenii sunt mai conștienți.

Unul dintre modurile în care se uită este să transforme camera într-un modul separat de căști. Aceasta înseamnă că, dacă doriți să înregistrați, va trebui să atașați modulul camerei, ceea ce ar face mai evident faptul că înregistrați. Pare deranjant, dar s-a sugerat că unul dintre avantaje este că acest lucru ar putea face căștile mai ușoare pentru cei care nu au nevoie de capacități de înregistrare.

O altă metodă propusă include utilizarea indicatorilor luminoși ai camerei încorporate. Am mai văzut acești indicatori folosiți în camerele web, dar sistemul Apple va face pulsul luminii într-un model criptat. Deci, ce ar putea împiedica oamenii să ascundă aceste lumini? Conform sistemului, impulsurile luminoase vor fi reflectate de pe suprafețe și captate de cameră, iar dacă camera nu o poate detecta, atunci nu va înregistra.

Nu suntem siguri dacă acestea sunt suficient de bune pentru o asigurare pentru cei care sunt îngrijorați de înregistrarea în secret, dar sunt fascinante. Rămâne de văzut dacă ajung sau nu la produsul real.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple Wants To Make It More Obvious That Its Smart Glasses Are Recording