Yoxo, un abonament flexibil ca un PrePay. De ce merită să treci la abonamentul mobil 100% digital?

Scris de | 3 iulie, 2021
Yoxo, un abonament flexibil ca un PrePay. De ce merită să treci la abonamentul mobil 100% digital?

YOXO este un nou tip de abonament configurabil din toate punctele de vedere, fără prea mari bătăi de cap și, cel mai important, fără să fie nevoie de prezența ta fizica în vreunul din magazine. Nu numai că poți rezolva totul doar din aplicație, dar și metoda prin care ajungi la rezultatul finit este una foarte facilă, la îndemâna oricui.

Pentru început, sunt trei variante pentru care poți opta în ceea ce privește crearea abonamentului, dar și tipul de subscripție ales. Ca o comparație, pentru o înțelegere mai bună, e ca și când îți faci abonament la Netflix, doar că pentru servicii de telefonie. Cele trei variante pentru care poți opta se diferențiază prin traficul de internet inclus. Astfel că avem: unul cu minute nelimitate și 20 de GB trafic inclus de internet la prețul de 19 lei, unul cu 60 de GB la 29 de lei, și unul cu 100 de GB la 39 de lei, acesta fiind și singurul cu trafic inclus în roaming SEE (4,52 GB).

YOXO – libertate de alegere

Un lucru care mi-a plăcut foarte mult la experiența de utilizare YOXO este că „nu te legi la cap” cu termene contractuale, ci ai control total asupra momentului în care vrei să întrerupi înțelegerea. De asemenea, ea poate fi reluata în orice zi, la același preț și cu aceleași beneficii. Trebuie doar să apeși câteva butoane.

Primul meu contact cu YOXO a fost prin comandarea unei cartele SIM fizice, cu un număr nou atribuit de Orange, deoarece nu am avut nevoie să mă portez din altă rețea. Însă, începând cu luna mai a acestui an, în YOXO există opțiunea portării din orice rețea din România, fără să fie nevoie de prezența ta într-un magazin fizic. Practic, ai de urmat un proces destul de simplu prin care îți poți păstra numărul avut până în acel moment.

YOXO – portare ușoară din alte rețele

Pe scurt, instalezi aplicația, alegi opțiunea de păstrare a numărului, încarci în aplicație, atunci când ți se cere, o poză cu cartea de identitate, înregistrezi un scurt video prin care YOXO te va identifica biometric și atașezi, în final, și o poză cu ultima factură de la abonamentul deja existent. Atât. Serviciul se va ocupa de restul și va trimite prin curierat cartela SIM la adresa pe care ai specificat-o în timpul procesului de comandă. La final, trebuie doar să scanezi codul de bare de pe pachetul primit, iar numărul tău se va activa automat pe YOXO.

În cazul meu, când am cerut un număr nou în rețea, procedura a durat mai puțin de 60 de secunde, cât mi-a luat să aleg o adresă de livrare și să înscriu un card bancar în aplicație. În doar două zile, YOXO a fost la ușă și gata de activare. Eu am optat pentru planul cu 60 de GB de internet național, fiind vorba aici de numărul secundar de telefon, iar prețul pe care l-am prins este unul care mi s-a părut foarte bun. În plus, m-a atras foarte mult calitatea serviciilor de internet.

YOXO – viteză de Internet peste medie

YOXO este un abonament ce funcționează pe infrastructura de rețea Orange, ceea ce înseamnă ca te vei bucura de una dintre cele mai rapide conexiuni la internet mobil. Deși nu am avut acces la rețeaua 5G, în timpul testului de viteză efectuat cu OnePlus Nord CE 5G, am beneficiat totuși de 4G+. Viteza a fost constant peste 140 de MB pe secundă.

O alta idee pe care nu am mai văzut-o în cazul altor produse de servicii de telefonie este „modularitatea” acestui abonament, dacă o pot numi așa. Practic, dacă apare o situație în care ai nevoie de mai mult internet local sau în roaming, de mai multe minute internaționale etc, poți oricând să modifici soluția ta Yoxo direct din aplicație. Deși nu prea e cazul în ziua de azi, în viitorul apropiat s-ar putea să te trezești că îți planifici un concediu în afara Uniunii Europene, iar opțiunea cu 100 de minute și/sau SMS-uri, dar și 1 GB de internet worldwide sună destul de bine.

Desigur, în cazurile în care nu mai ai suficienți GB pentru navigarea autohtonă, poți rezolva rapid problema prin adăugarea a până la 280 de GB de internet cu prețuri care încep de la cinci lei și care cresc pe măsură ce optezi pentru mai mult trafic. Un alt lucru care ar trebui să te scape de anumite dureri de cap și pe care-l găsești în aplicația YOXO este posibilitatea de a plăti taxe auto, precum parcări sau taxa de pod de la Cernavodă, sau chiar și de abonare la anumite fundații de caritate care percep donații lunare de câțiva euro.

Concluzia connect

YOXO s-a dovedit a fi o soluție de abonament extrem de utilă și de ieftină, croită pe toate nevoile, după caz. Nu numai că nu ești obligat să te legi contractual pe o perioadă determinată de un anumit operator, însă YOXO combină confortul unui serviciu lunar de subscripție cu avantajele și versatilitatea unei cartele pre-paid, pe care poți adăuga orice opțiune te coafează mai bine.

În schimbul a doar 29 de lei am acum minute și mesaje nelimitate și 60 de GB de internet la viteză mare și foarte mare. Chiar nu ar mai fi nimic în plus de zis aici, doar faptul că nu am reușit să găsesc un punct slab acestui serviciu, indiferent cât de mult am încercat. Activarea a durat doar un minut, iar SIM-ul a ajuns a treia zi. Nu au existat întârzieri sau neplăceri și totul s-a petrecut exact așa cum am vrut, unde mai pui ca acum te poți porta si 100% online, direct din aplicație, indiferent de operator.

Etichete: , , , ,