Google a primit o amendă de 500 de milioane de euro în Franța

Scris de | 14 iulie, 2021
Google a primit o amendă de 500 de milioane de euro în Franța

La capătul unei situații care a durat 7 luni, în care Google trebuia să ajungă la un consens cu presa locală pentru utilizarea conținutului acestora în cadrul Google News, gigantul american s-a ales cu o amendă de 500 de milioane de euro, acordată în urma consultării ultimelor reguli stabilite de Uniunea Europeană.

Se pare că Google nu s-a putut înțelege cu Agence France-Presse și restul presei franceze în legătură cu un format de plată pentru conținutul preluat, iar propunerea americanilor a fost catalogată ca fiind „injustă”.

Pe lângă amenda de 500 de milioane de euro, Google va trebui să intre din nou în negocieri cu presa din Hexagon, pentru o perioadă de două luni, sau riscă să fie penalizată zilnic cu amenzi de până la 900 de milioane de euro.

Google poate acum să facă apel la această decizie, motivând că „a acționat cu bune intenții în întregul proces”. Merită menționat și faptul că gigantul a ajuns până la urmă la o înțelegere cu presa din alte țări în care s-a confruntat cu o astfel de problemă, precum Marea Britanie, Canada sau Australia, care au implementat legi similare.

Etichete: , ,

Sursa: Google fined €500 million in France over an antitrust lawsuit