Acest camion cu self driving a scutit 10 ore față de un camion condus de șofer

Scris de | 6 august, 2021
Acest camion cu self driving a scutit 10 ore față de un camion condus de șofer
foto via @ubergizmo.com

Mașinile cu opțiune de conducere automată sunt o idee excelentă în ceea ce privește confortul și potențialul de siguranță, dar se pare că, pentru companii, vehiculele cu conducere autonomă ar putea fi, de asemenea, mai bune din punct de vedere al eficienței. Acest lucru este potrivit TuSimple, o companie axată pe tehnologia self driving pentru camioane grele.

Compania a vrut să afle cum se compară camioanele self driving în comparație cu camioanele conduse de oameni și, astfel, au încărcat un camion cu pepeni și l-au condus din Arizona în Oklahoma. Camionul avea un șofer care a preluat controlul pentru primele 60 de mile, dar după aceea a fost condus în întregime de computer.

Conform timpului de conducere, drumul a durat aproximativ 14 ore și 6 minute. Aceasta este cu 10 ore mai rapid decât dacă un șofer ar face acest lucru, ceea ce, pe baza unei estimări, ar fi luat 24 de ore și 6 minute. Acest lucru este destul de nebunesc, deoarece înseamnă că timpul de livrare poate fi micșorat considerabil, ceea ce la rândul său ar putea ajuta companiile să se aprovizioneze mai repede, să fabrice mărfuri mai repede și așa mai departe.

Rezultatele nu sunt însă atât de surprinzătoare. Acest lucru se datorează faptului că oamenii au nevoie de odihnă și există o lege care împiedică șoferii de camioane să fie pe drum mai mult de 14 ore consecutive, ceea ce înseamnă că, la un moment dat, vor trebui să se oprească și să se odihnească, ceea ce, fără îndoială, se adaugă durata călătoriei.

Etichete: ,

Sursa: This Self-Driving Truck Made It Cross-Country 10 Hours Faster Than A Human Driver