Gigabyte este victime unui atac ransomware. Documente confidențiale ale AMD și Intel, descoperite

Scris de | 10 august, 2021
Gigabyte este victime unui atac ransomware. Documente confidențiale ale AMD și Intel, descoperite
foto via @slashgear.com

Având în vedere modul în care lumea se învârte astăzi în jurul datelor și al fișierelor digitale, nu ar trebui să fie o surpriză cum ransomware-ul a devenit cea mai periculoasă și utilizată formă de malware din ultimii ani. De la utilizatori individuali la corporații mari, oricine poate fi o victimă, companiile mai mari promițând cele mai mari profituri potențiale. Acesta este și cazul producătorului de hardware din Taiwan, Gigabyte, al cărui ultim incident de atac cibernetic pune în pericol și alți giganți tehnologici. Gigabyte a recunoscut vineri că a suferit o intruziune în securitate care i-a obligat să închidă multe dintre serverele sale din Taiwan. Acest lucru a afectat site-ul de asistență al companiei, unde clienții au raportat probleme la accesarea nu doar a site-ului web, ci și a documentelor de asistență și a altor informații critice.

Compania nu l-a numit exact un atac ransomware, dar informațiile pe care le-a obținut BleepingComputer au indicat exact acest lucru. Mai îngrijorător, indivizii din spatele acestui atac ar fi banda RansomEXX, cunoscută anterior ca Defray, aceeași organizație din spatele mai multor incidente de securitate cibernetică de profil de pe tot globul. În timp ce multe dintre victimele grupului au fost agenții guvernamentale, acesta a atacat și câteva companii private, Gigabyte fiind probabil cea mai mare. Ceea ce face acest incident mai complicat pentru Gigabyte este că atacatorii susțin că au reușit să descarce 112GB de fișiere.

Aceste fișiere includ materiale confidențiale de la parteneri precum Intel, AMD și American Megatrends. În loc să aștepte doar ca Gigabyte să plătească răscumpărarea pentru a decripta fișierele, RansomEXX amenință să publice documentele obținute pentru a exercita presiuni asupra companiei. Majoritatea atacurilor cibernetice ransomware rămân ascunse în spatele ușilor închise, iar publicul nu ajunge niciodată să știe dacă răscumpărările au fost oricum plătite. 

 

Etichete: , , ,

Sursa: Gigabyte ransomware attack includes Intel, AMD confidential documents