Xiaomi Mix 4 debutează: cameră under display, încărcare Snapdragon 888+ și 120W

Scris de | 11 august, 2021
Xiaomi Mix 4 debutează: cameră under display, încărcare Snapdragon 888+ și 120W
foto via @gsmarena.com

A durat aproape trei ani, dar în sfârșit avem un adevărat succesor al Mi Mix 3 și este un salt imens. Xiaomi Mix 4 este primul dispozitiv al companiei care dispune de o cameră sub-display (sau cameră sub panou așa cum o numește Xiaomi) și, fără îndoială, cea mai notabilă adăugare din serie, de când Mi Mix-ul original a zguduit lumea smartphone-urilor în 2016.

Camera este ascunsă sub display-ul AMOLED curbat de 6,67 inci, unde găsim un modul selfie de 20MP (pixeli cu dimensiunea de 1,6 µm când se aplică binningul 4-în-1-pixel), lăsând ecranul impecabil prin decupaje. Soluția de rezolvare a necesitat un nou tip de afișaj flexibil și o serie de circuite reproiectate pentru a maximiza transparența și, la rândul său, lumina care ajunge la senzorul camului selfie.

Xiaomi a folosit un nou model de pixel micro-diamant asociat cu algoritmi regândiți care asigură o refracție minimă a luminii. Zona de deasupra camerei are o densitate de 400ppi, astfel încât chiar și cel mai mic text rămâne perfect lizibil. Întregul panou este protejat de Gorilla Glass Victus, are o rată de reîmprospătare de 120Hz și rezoluție FHD +.

Mix 4 aduce și un spate din ceramică și vine în culori alb, negru și gri. Boxele stereo sunt acordate de Harman / Kardon. Configurarea camerei din spate este la fel de impresionantă cu un senzor principal ISOCELL HMX de 108 MP de 1 / 1,33 inci cu OIS. I se alătură un modul periscop de 8MP stabilizat optic cu zoom optic 5x și distanță focală echivalentă de 120 mm. Un snapper ultrawide de 13MP cu un obiectiv de formă liberă și o distorsiune a marginii raportată de 1% completează trio-ul.

Xiaomi a mers cu cel mai recent chipset Snapdragon 888+ la cârmă asociat cu 8/12 GB RAM și 128/512 GB stocare.  O altă caracteristică cheie este adăugarea de bandă ultra-largă (UWB) care permite date de poziționare precise și controale inteligente ale dispozitivelor.

Etichete: , ,

Sursa: Xiaomi Mix 4 debuts: under-display camera, Snapdragon 888+ and 120W charging