iPhone 13 a fost lansat oficial. Dar ce facem cu telefoanele vechi atunci când vrem să scăpăm de ele?

Scris de | 15 septembrie, 2021
iPhone 13 a fost lansat oficial. Dar ce facem cu telefoanele vechi atunci când vrem să scăpăm de ele?
foto via @ubergizmo.com

Un nou raport al Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) a dezvăluit luni câteva informații interesante despre „ce se întâmplă cu smartphone-urile vechi”. Cercetarea include date despre numărul de utilizatori de iPhone care vând sau tranzacționează dispozitivele lor în comparație cu proprietarii de dispozitive Android.

Pe baza cercetărilor, CIRP a constatat că iPhone-urile uzate se găsesc de obicei în stare mai bună în comparație cu telefoanele Android folosite. De exemplu, mai mult de 65% din iPhone-urile utilizate timp de 12 luni se găsesc cu afișajul în stare bună, în timp ce acest număr scade la mai puțin de 60% când vine vorba de smartphone-urile Android.

Interesant este că situația se schimbă atunci când sunt luate în considerare condițiile bateriei. După un an, doar 23% dintre utilizatorii de iPhone au raportat că bateria telefonului lor a durat o zi întreagă fără reîncărcare, în timp ce 30% dintre utilizatorii Android au fost în continuare capabili să-și păstreze smartphone-urile deconectate timp de o zi întreagă după 12 luni.

Din fericire, numărul de dispozitive care devin inutilizabile după un an este destul de redus. Atât pentru telefoanele iPhone, cât și pentru cele cu Android, mai puțin de 10% dintre utilizatori și-au rupt complet telefoanele după un an, în timp ce mai puțin de 20% au observat că bateria durează doar câteva ore. CIRP notează că, pe măsură ce telefoanele devin mai durabile, oamenii iau mai mult timp pentru a le schimba cu unul nou.

Cele mai multe telefoane care se retrag sunt în stare bună, cu afișaje și baterii care durează toată ziua sau cel puțin cea mai mare parte a zilei. În consecință, multe telefoane din generații anterioare sunt vândute sau tranzacționate, transmise unui prieten sau unui membru al familiei sau salvate pentru o potențială utilizare viitoare.

Dar ce anume fac oamenii care își cumpără cele mai noi smartphone-uri în fiecare an? Potrivit CIRP, mai puțin de 10% dintre utilizatorii de iPhone sau Android își vând telefoanele vechi. În timp ce marea majoritate a utilizatorilor de Android pur și simplu își păstrează smartphone-urile anterioare, aproape 30% dintre proprietarii de iPhone le oferă în programele de schimb.

Etichete: , , ,

Sursa: Report: iPhone owners more likely to sell or trade in their old devices than Android users