Principala schimbare de pe viitoarele MacBook-uri

Scris de | 23 septembrie, 2021
Principala schimbare de pe viitoarele MacBook-uri
foto via @ubergizmo.com

Trackpad-urile de pe MacBook-uri sunt ofertante în dimensiuni, iar acest lucru se datorează faptului că acceptă gesturi, astfel încât au nevoie de un pic de spațiu suplimentar pentru a fi mai confortabil de utilizat. Cu toate acestea, se pare că ele nu sunt suficient de mari pentru ce își dorește Apple, după cum rezultă din ce a descoperit AppleInsider. Compania a înregistrat un brevet care prezintă un trackpad și mai ofertant.

Nu vorbim despre un trackpad mai mare, ci mai degrabă despre un gimmick care transformă întreaga jumătate inferioară a MacBook-ului într-o suprafață trackpad (cu excepția zonei tastaturii, cel mai probabil). Asta înseamnă că utilizatorii ar putea atinge oriunde în jurul tastaturii laptopului și s-ar înregistra o comandă touch.

Brevetul sugerează, de asemenea, că părțile laterale ar putea acționa ca zone de trackpad secundar și terțiar care pot oferi funcționalitate atunci când este necesar. Într-un fel, ar putea fi asemănător ca și concept cu Touch Bar, astfel încât, de exemplu, atunci când navighezi pe web, laturile stânga și dreapta ar putea acționa ca scroll bars.

Nu se știe dacă Apple intenționează să transforme acest brevet în realitate. Compania a încercat să reinventeze modul în care folosim laptopurile, cum ar fi cu Touch Bar, dar, din păcate, deși părea prmițător pe hârtie, pur și simplu nu a fost la înălțimea hype-ului.

Etichete: , , , ,

Sursa: Future MacBooks Could Have Much, Much Larger Trackpads By Tyler Lee, on 09/21/2021 19:29 PDT