Comenzi pentru Siri care ar fi fost utile persoanelor cu dizabilități, eliminate de Apple

Scris de | 1 octombrie, 2021
Comenzi pentru Siri care ar fi fost utile persoanelor cu dizabilități, eliminate de Apple
foto via @ubergizmo.com

Unul dintre lucrurile cu care Apple se mândrește constant este accesibilitatea. Compania evidențiază de multe ori caracteristicile de accesibilitate ale produselor sale, ceea ce face mai ușoară utilizarea acestora de către persoanele cu dizabilități. Cu toate acestea, din anumite motive ciudate, Apple pare să fi eliminat unele dintre ele de la Siri, asistentul său digital.

Conform diferitelor rapoarte ale utilizatorilor și postărilor făcute pe forumurile AppleVis (un forum pentru utilizatorii Apple orbi sau cu probleme de vedere), lansarea iOS 15 a eliminat unele comenzi de accesibilitate de la Siri.

Aceasta include posibilitatea de a întreba asistentul digital dacă utilizatorul are mesaje vocale, de a reda mesaje vocale, de a verifica istoricul apelurilor, de a întreba „cine m-a sunat?” și de a trimite un email. Este ciudat faptul că Apple ar elimina aceste comenzi, deoarece acestea par a fi utile și destul de importante. Nu este clar dacă Apple a redenumit pur și simplu comenzile, ceea ce ar fi destul de incomod pentru utilizatori, sau dacă este vorba de o eroare.

Etichete: , , ,

Sursa: Siri Seems To Have Mysteriously Lost Some Of Its Accessibility Commands