Google lansează Relate, un instrument pentru utilizatorii cu dificultăți de vorbire

Scris de | 11 noiembrie, 2021
Google lansează Relate, un instrument pentru utilizatorii cu dificultăți de vorbire
foto via @wccftech.com

Persoanele care au probleme de vorbire se descurcă mai greu în discuțiile cu ceilalți din jurul lor, putând fi uneori dificil de înțeles. Cu toate acestea, Google speră să îi ajute cu această problemă prin valorificarea tehnologiei sale de recunoaștere a vorbirii.

Recunoașterea vorbirii de la Google este de fapt una dintre cele mai bune din acest domeniu, dar nu funcționează atât de bine cu persoanele cu dificultăți de vorbire, motiv pentru care Google și-a început proiectul „Relate” în 2018, pentru a-și îmbunătăți recunoașterea vocii și a o face mai accesibilă tuturor utilizatorilor.

Aplicația este în prezent în versiune beta, iar utilizatorii au opțiunea de a converti ceea ce spun pentru a răspunde în mesaje sau e-mailuri sau pentru a fi repetat cu voce tare și a se face astfel înțeleși de cei din jur. Videoclipul de mai sus, care vorbește despre Relate și oferă o mică demonstrație, poate fi util pentru cei care ar putea încerca să vorbească cu străini, cum ar fi atunci când comandă o băutură de la o cafenea. De asemenea, va funcționa cu Asistentul Google, care va putea recunoaște ceea ce spun persoanele cu impedimente de vorbire și va putea îndeplini sarcinile ca de obicei. După cum am spus, aplicația este în prezent în versiune beta, dar Google speră să recruteze mai mulți testeri din diferite părți ale lumii pentru a oferi feedback și a îmbunătăți aplicația.

Etichete: , ,

Sursa: Google Launches New Communication Tool For Users With Speech Impediments