Centrele oraşelor fără emisii: BMW eDrive Zone disponibil acum în 138 de oraşe europene, de la Aachen la Zurich

Scris de | 3 decembrie, 2021
Centrele oraşelor fără emisii: BMW eDrive Zone disponibil acum în 138 de oraşe europene, de la Aachen la Zurich

BMW Group introduce conceptul inovator de eDrive Zone în alte 20 de oraşe europene, inclusiv Copenhaga, Verona şi Toulouse. Aceasta înseamnă că un total de 138 de oraşe din Europa beneficiază acum de această tehnologie inovatoare. Este de aşteptat ca serviciul să fie lansat în cel puţin alte 30 de oraşe din întreaga lume pe parcursul anului viitor.

 

În eDrive Zone, automobilele BMW plug-in hybrid comută automat în modul de condus complet electric la intrarea în zonele din centrul oraşului. Astfel, modelele plug-in hybrid circulă la nivel local fără emisii – la fel ca automobilele pur electrice, dar şi mai eficient deoarece motoarele electrice sunt mult mai eficiente decât motoarele termice pentru a rula în traficul urban. Automobilul recunoaşte zonele desemnate folosind tehnologia de geo-restricţionare şi GPS. Funcţia automată eDrive este disponibilă standard în multe modele BMW plug-in hybrid existente şi viitoare.

Conducătorii sunt recompensaţi cu puncte bonus pentru fiecare kilometru parcurs complet electric şi cu puncte duble într-o zonă eDrive. Acestea pot fi valorificate ulterior la încărcare. La rândul lor, conducătorii colectează puncte bonus şi în timp ce îşi încarcă automobilul. Se doreşte astfel încurajarea utilizării sistemului electric de la automobilele plug-in pe distanţe cât mai mari, în special în centrul oraşelor.

Ultimele 20 de oraşe adăugate sunt: Aberdeen, Bregenz, Brescia, Bristol, Cambridge, Cardiff, Copenhaga, Cork, Coventry, Florenţa, Klagenfurt, Lille, Matosinhos, Napoli, Oeiras, Oxford, Sheffield, St. Pölten, Toulouse şi Verona.

Impactulîn centrul oraşelor datorită zonelor eDrive

BMW eDrive Zones şi programul de loialitate pentru creditul de încărcare reprezintă o poveste de succes – pentru nivelurile de emisii din centrul oraşului şi pentru conducători. O prezentare generală a datelor de utilizare arată:

  • Zonele eDrive asigură cote mai mari de condus electric prin punerea unui automobil BMW plug-in hybrid în modul de condus electric de aproximativ 30.000 de ori pe zi în Europa.
  • În prezent, mai mult de 75% din toate călătoriile într-o zonă eDrive sunt finalizate  în modul de condus electric. Dintre acestea, aproximativ 40% intră deja în zonele desemnate folosind modul electric. Ceilalţi 35% dintre conducători trec la modul de condus electric automat, folosind funcţia eDrive Zone.
  • Numai în ultimul trimestru, modelele BMW plug-in hybrid au parcurs încă 3,3 milioane de kilometri în modul de condus electric în zonele eDrive. Acest lucru este echivalent cu mai mult de 80 de călătorii în jurul Ecuatorului.
  • Clienţii BMW plug-in hybrid au strâns aproximativ 150 de milioane de puncte de la introducerea primelor zone eDrive în vara anului 2020, pe care le pot valorifica sub formă de credit de încărcare. Acestea sunt echivalente cu aproximativ 2,9 GWh de putere de încărcare. Cu aceste puncte, un BMW Seria 3 plug-in hybrid poate fi încărcat de aproape 250.000 de ori.

Modelele plug-in hybrid ca tehnologie importantă pentru a îndeplini obiectivul flotei BMW Group de a reduce cu 50% emisiile de CO2 pe kilometru până în 2030

Pe măsură ce mobilitatea electrică creşte, BMW Group a optat în mod conştient pentru modele complet electrice şi tehnologie plug-in hybrid. Compania oferă un total de 17 modele plug-in hybrid pe 95 de pieţe din întreaga lume. Acum, zonele eDrive vor permite ca potenţialul acestei tehnologii să fie valorificat şi mai mult: dacă automobilul plug-in hybrid este încărcat regulat, distanţe zilnice în special pot fi acoperite fără emisii la nivel local. Aceasta include milioane de navete zilnice în Europa, de exemplu. În centrele urbane cu volume mari de trafic, modelele plug-in hybrid au o contribuţie importantă la reducerea CO2. Folosirea acestei tehnologii reduce, de asemenea, poluarea şi zgomotul şi astfel îmbunătăţeşte calitatea vieţii în oraşe. Pe întregul lor ciclu de viaţă, modelele BMW plug-in hybrid au un impact demonstrabil mai mic de CO2 decât modelele alimentate convenţional, chiar şi atunci când sunt încărcate cu energie electrică din mixul UE în loc de energie verde (în România mixul de energie are emisii de COechivalent cu aproximativ 25% mai mici).

Automobilele BMW plug-in hybrid au oferit de mult beneficii considerabile în comparaţie cu cele cu propulsie tradiţională:

  • Calitatea vieţii îmbunătăţită: în modul de condus electric, utilizatorii contribuie la reducerea emisiilor şi a zgomotului din trafic în oraşe.
  • Economii financiare: condusul electric în oraş costă mai puţin decât rularea unei maşini cu benzină sau motorină dacă automobilul este încărcat acasă sau la serviciu.
  • Întotdeauna temperatura potrivită la pornire: încălzirea suplimentară şi aerul condiţionat sunt dotări standard.
  • Frânează şi câştigă: bateria este încărcată când încetineşti. La maşinile convenţionale, acest lucru pur şi simplu generează căldură şi uzează frânele.
  • Cel mai bun din ambele universuri: maşinile plug-in hybrid oferă plăcere de a conduce electric în oraş şi plăcerea de a conduce clasic un BMW pe distanţe lungi. Aceasta înseamnă că pot acoperi o gamă foarte largă de aplicaţii şi sunt ideale, de exemplu, pentru gospodăriile cu un singur automobil.
  • Pregătite pentru viitor: deoarece modelele plug-in hybrid pot funcţiona fără emisii, se bucură de privilegii similare cu cele ale automobilelor complet electrice, de ex. la parcare în diverse oraşe.

 

Evoluţie constantă a tehnologiei BMW plug-in hybrid

Lansarea pe piaţă a noului BMW Seria 2 Active Tourer în cursul anului viitor marchează începutul lansării ample a modelelor BMW plug-in hybrid de a cincea generaţie. Utilizează componente de ultimă oră ale celei mai recente tehnologii BMW Gen5, cum ar fi unitatea e-drive integrată, în care motorul electric, transmisia şi electronica de putere sunt combinate compact într-o singură carcasă. Acest lucru aduce creşteri suplimentare semnificative în ceea ce priveşte eficienţa şi dinamica.

 

Bilanţ general pozitiv de CO2 pentru modelele BMW plug-in hybrid

Uneori, evaluarea ciclului de viaţă „real” al automobilelor plug-in hybrid este pusă la îndoială, în special pe pieţele cu o pondere redusă de energie electrică verde în reţeaua publică. Pentru modelele BMW plug-in hybrid, BMW Group a avut certificate de CO2 întocmite pentru întregul ciclu, de la achiziţionarea materiilor prime, trecând prin lanţul de aprovizionare, faza de producţie şi utilizare, până la reciclare.

 

Atunci când se încarcă cu energie electrică din mixul european în timpul fazei de utilizare, modelele BMW plug-in hybrid prezintă economii substanţiale de CO2 în comparaţie cu omologii lor cu propulsie convenţională. BMW Group nu lansează un automobil electrificat fără dovezi de acest fel.

 

Lista oraşelor cu zone BMW eDrive din noiembrie 2021

Beneficiile serviciului digital BMW eDrive Zone pot fi experimentate într-un număr mare de oraşe europene mari. Lista va fi extinsă în viitor pentru a include ţări şi oraşe suplimentare, astfel încât cota de condus electric a modelelor plug-in hybrid să poată fi extinsă suplimentar într-un număr în creştere constantă de zone urbane. În Germania, multe dintre zonele eDrive sunt identice cu aşa-numitele „Umweltzonen” (zone de mediu).

 

În prezent, eDrive Zones sunt disponibile în următoarele oraşe: Aachen, Aberdeen, Amsterdam, Antwerp, Augsburg, Balingen, Barcelona, Basel, Bath, Belfast, Bergen, Berlin, Berna, Birmingham, Bonn, Bordeaux, Braga, Breda, Bregenz, Bremen, Brescia, Bristol, Bruges, Bruxelles, Cambridge, Cardiff, Charleroi, Copenhaga, Cork, Coventry, Darmstadt, Den Haag, Dinslaken, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, Eindhoven, Erfurt, Eschweiler, Florenţa, Frankfurt am Main, Freiburg im Breisgau, Geneva, Ghent, Glasgow, Göteborg, Graz, Groningen, Hagen, Halle (Saale), Hanovra, Hasselt, Heidelberg, Heidenheim an der Brenz, Heilbronn, Herrenberg, Ilsfeld, Innsbruck, Karlsruhe, Klagenfurt, Köln, Krefeld, Langenfeld (Rheinland), Leipzig, Leonberg, Leuven, Liège, Lille, Limburg an der Lahn, Limerick, Linz, Lisabona, Liverpool, Londra, Ludwigsburg, Luxembourg, Lucerna, Lyon, Madrid, Magdeburg, Mainz, Malmö, Manchester, Mannheim, Marburg, Marsilia, Matosinhos, Milano, Mönchengladbach, Mons, Mühlacker, München, Münster, Namur, Napoli, Neuss, Nürnberg, Oeiras, Offenbach am Main, Oslo, Osnabrück, Overath, Oxford, Paris, Pfinztal, Pforzheim, Porto, Regensburg, Remscheid, Reutlingen, Roma, Rotterdam, Ruhrgebiet, Salzburg, Schramberg, Schwäbisch Gmünd, Sheffield, Siegen, St. Pölten, Stavanger, Stockholm, Strasbourg, Stuttgart, Tilburg, Toulouse, Trondheim, Tübingen, Torino, Ulm, Uppsala, Urbach, Utrecht, Verona, Viena, Wendlingen am Neckar, Wiesbaden, Wuppertal, Zürich.

Etichete: