Instagram dezvăluie noi instrumente de siguranță și control parental pentru adolescenți în 2022

Scris de | 8 decembrie, 2021
Instagram dezvăluie noi instrumente de siguranță și control parental pentru adolescenți în 2022

Chiar când șeful Instagram, Adam Mosseri, urmează să depună mărturie în fața Congresului American despre potențialele riscuri ale platformei pentru copii și adolescenți, aplicația a dezvăluit noi instrumente pentru a menține tinerii în siguranță, inclusiv controlul parental.

Aplicația a primit critici în trecut pentru că a avut o influență proastă asupra tinerilor, în special cu propriul raport al companiei care afirmă că Instagram într-adevăr îi determină pe adolescenți să „se simtă mai rău” cu ei înșiși. Compania a întrerupt, de asemenea, dezvoltarea unei versiuni pentru copii a aplicației, în urma unor critici vehemente.

Potrivit Mashable, noile adăugiri speciale pentru adolescenți includ o funcție care îi îndeamnă pe utilizatori dac au petrecut prea mult timp pe un anumit subiect, să „ia o pauză” și astfel apare o interdicție, care îi împiedică pe alții din aplicație să eticheteze adolescenții dacă aceștia nu se conformează regulilor.

În plus, părinții vor fi informați despre cât timp petrece copilul lor pe Instagram, vor stabili limite de timp pentru utilizarea aplicației și vor primi o notificare când adolescenții aleg să raporteze pe cineva în aplicație. O mulțime de instrumente pentru părinți și tutori vor fi disponibile din martie 2022.

„Vom continua să facem cercetări, să ne consultăm cu experți și să testăm noi concepte pentru a servi mai bine adolescenții”, a declarat Adam Mosseri.

„Sunt mândru că tinerii folosesc Instagram pentru a intra în legătură cu oamenii care contează cel mai mult pentru ei, pentru a le explora interesele și chiar pentru a le explora identitățile. Dar niciunul dintre ei nu funcționează decât dacă oamenii se simt în siguranță pe Instagram”, a adăugat președintele Instagram.