Câştigătorii au fost desemnaţi la BMW Group Quantum Computing Challenge

Scris de | 14 decembrie, 2021
Câştigătorii au fost desemnaţi la BMW Group Quantum Computing Challenge

9 Ddecembrie 2021 marchează sfârşitul BMW Group Quantum Computing Challenge, câştigătorii fiind anunţaţi la Q2B 2021,  conferinţa principală pentru aplicarea de algortimi pentru calculului cuantic.

BMW Group, în colaborare cu Amazon Web Services Inc. (AWS), a promovat Iniţiativa Crowd Innovation: în luna iulie a acestui an, au cerut comunităţii globale de sisteme de calcul cuantic să dezvolte algoritmi cuantici inovatori pentru patru provocări industriale specifice şi să le testeze pe tehnologiile reale de calcul cuantic. Acum a fost selectată o echipă câştigătoare pentru fiecare dintre cele patru domenii identificate. În total, au participat aproximativ 70 de echipe din întreaga lume.

Aceste echipe câştigătoare au fost selectate pentru cele patru provocări:

1. Poziţiile senzorilor pentru funcţiile de condus autonom: Accenture

Echipa câştigătoare a Accenture a abordat problema optimizării poziţionării senzorilor pentru funcţii de condus automatizat avansat.

2. Simularea deformărilor materialelor: Qu&Co

Juriul a concluzionat că start-up-ul de algoritimi de calcul cuantic Qu&Co s-a remarcat prin abordarea sa de rezolvare a ecuaţiilor diferenţiale parţiale în domeniul simulării numerice.

3. Optimizarea configuraţiei automobilelor de preserie: 1QBit şi NTT

Echipa câştigătoare de la 1QBit şi NTT a ieşit pe primul loc cu algoritmi hibrizi pentru rezolvarea problemelor de satisfacţie în logica propoziţională pentru optimizarea configuraţiei echipamentelor.

4. Analize automate de calitate: QC Ware

Echipa QC Ware s-a remarcat prin abordarea sa, extrasă din domeniul învăţării automate, care poate fi folosită în recunoaşterea imaginilor în zona de analiză a calităţii.

BMW Group a lucrat îndeaproape cu AWS Quantum Solutions Lab, un grup de specialitate format din profesionişti, pe tot parcursul acestui challenge, până în momentul în care au fost desemnaţi câştigătorii. De asemenea, AWS a oferit credite pentru utilizarea Amazon Braket, permiţând dezvoltarea şi testarea algoritmilor cuantici trimişi. Amazon Braket oferă un mediu de dezvoltare pentru a explora şi a crea algoritmi cuantici, a-i testa pe simulatoare de circuite cuantice şi a-i rula pe diferite tehnologii hardware cuantice.

Juriul a inclus şi profesori de la Universitatea Tehnică din München (TUM), precum şi reprezentanţi ai BMW Group şi AWS. TUM este un partener important pentru BMW Group pentru cercetare în domeniul calculului cuantic. În luna iunie a acestui an, BMW Group a anunţat înfiinţarea catedrei „Algoritmi şi aplicaţii cuantice” la TUM. La catedră sunt cercetaţi algoritmi apropiaţi de cazuri specifice de utilizare de-a lungul lanţului de valori industrial. BMW Group oferă 5,1 milioane de euro pe o perioadă de şase ani pentru a finanţa profesoratul, personalul şi echipamentele de la UTM.

Sistemele de calcul cuantic sunt una dintre cele mai promiţătoare tehnologii viitoare din sectorul auto. Are un potenţial enorm pentru cercetarea materialelor, pentru probleme complexe de optimizare şi pentru viitorul condusului autonom. Quantum Computing Challenge subliniază încă o dată rolul de lider al BMW Group în construirea unui ecosistem cuantic. În luna iunie, compania a fost membru fondator, împreună cu alte nouă corporaţii mari, al Consorţiului pentru Tehnologie şi Aplicaţii Cuantice (QUTAC). Acesta urmăreşte să accelereze în mod specific dezvoltarea tehnologiei în Germania şi Europa. În luna noiembrie a acestui an, BMW Group şi Universitatea RWTH din Aachen au anunţat în comun înfiinţarea catedrei „Sisteme Informatice Cuantice”, unde vor fi create competenţe de software şi industrializare pentru a realiza un avantaj cuantic pe termen mediu.

Dr Peter Lehnert, vicepreşedinte BMW Group pentru Cercetare şi Tehnologii Noi Automobile Digitale: „Noi, cei de la BMW Group, suntem convinşi că tehnologiile viitoare, precum sistemul de calcul cuantic, au potenţialul de a face produsele noastre mai dezirabile şi mai durabile. Am reuşit să ajungem la comunitatea globală de sisteme de calcul cuantic prin abordarea noastră de crowd-innovation şi să-i entuziasmăm cu privire la cazurile de utilizare în industria auto. Aşteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm cu câştigătorii.”

BMW Group se adresează comunităţii de calculatoare cuantic din întreaga lume

BMW Group a primit aproximativ 70 de propuneri din întreaga lume, din diferite domenii, cum ar fi grupuri de cercetare internaţionale şi naţionale, companii start-up şi companii consacrate. Calitatea excepţională a înscrierilor permite noi perspective şi oferă potenţial pentru abordări inovatoare ale soluţiilor, cum ar fi evoluţia şi dezvoltarea ulterioară de noi algoritmi. Juriul de specialitate a luat în considerare criterii precum claritatea, fezabilitatea, scalabilitatea, inovaţia şi beneficiul pentru BMW Group atunci când a evaluat soluţiile prezentate.

Toţi cei 15 finalişti ies în evidenţă prin potenţialul lor ridicat de inovare şi, prin urmare, au fost selecţionaţi pentru proiecte viitoare. Călătoria continuă imediat pentru cei patru câştigători: aceştia beneficiază de faptul că BMW Group va deveni client şi vor fi implicaţi în dezvoltarea ulterioară a proiectelor-pilot. Compania aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu cei patru câştigători.

BMW Group Quantum Computing Challenge este structurată în jurul metodologiei „Supplierthon”, care este metoda de cercetare de avangardă a furnizorilora BMW Group. Acesta marchează prima iniţiativă globală de crowd-innovation a companiei la această scară. Abordarea crowd-innovation permite găsirea de soluţii inovatoare într-un timp foarte scurt şi validarea lor în cooperare cu departamentele de specialitate. De asemenea, acest challenge a oferit BMW Group informaţii preţioase cu privire la starea actuală a ecosistemului cuantic global. Aceste cunoştinţe sunt cruciale în determinarea direcţiei viitoare a cercetării privind viitoarea tehnologie şi stabilirea pe termen lung a pieţei pentru calculul cuantic. Challenge-ul de succes, împreună cu propunerile extrem de promiţătoare, încurajează compania să continue utilizarea abordării crowd-innovation în viitor.

Etichete: