Hyundai oprește producția de motoare cu combustie internă și mizează pe electrice

Hyundai Ioniq 5. Foto: Hyundai

Hyundai a anunțat că a luat decizia de a opri producția sa de motoare cu combustie internă, preferând să se concentreze pe realizarea unor mașini electrice. Producătorul coreean dezvolta de 40 de ani motoare cu combustie internă, iar confirmarea deciziei a venit într-un mail trimis de noul șef al diviziei R&D a Hyundai, Park Chung-kook, trimis angajaților.

„Acum, este inevitabilă convertirea la electrificare. Propria noastră dezvoltare de motoare este o performanță extraordinară, dar trebuie să schimbăm acest sistem pentru a crea inovații viitoare bazate pe ceea ce am reușit în trecut”.

Hyundai avea 12.000 de angajați care lucrau la motoarele cu combustie internă, însă acum vor fi mutați la diviza de dezvoltare a motoarelor electrice. „Cercetătorii de la unitatea de design a motorului au fost mutați la unitatea de design pentru electrificare, doar câțiva au rămas pentru a modifica motoarele existente. Sistemul de dezvoltare al motorului cu combustie internă se transformă într-un centru de testare pentru electrificare” se mai arată în email-ul lui Park.

„Sarcina imediată este de a dezvolta vehicule inovative care să domine piața în viitor. Reorganizarea este un punct de plecare important pentru schimbările din noul an” mai menționează Park. În trecut, Hyundai s-a arătat reticentă la a face pasul complet către realizarea vehiculelor electrice.

Producătorul auto este în continuare interesat de tehnologia cu hidrogen, însă începe să aibă succes și cu vehiculele electrice cu baterii, prin lansarea lui Ioniq 5.