Greenpeace a realizat un „portal” care leagă Londra de pinguinii din Antarctica

Scris de | 30 ianuarie, 2022
Greenpeace a realizat un „portal” care leagă Londra de pinguinii din Antarctica

 

Ei bine, primul portal a apărut la Londra! Nu e chiar ce ne-am imaginat când vedeam filme SF, dar este cumva chiar mai bine decât în multe scenarii futuriste. Înființat de Greenpeace, un portal uriaș, se află acum în Piața Trafalgar, care transmite în direct imagini din coloniile îndepărtate din Peninsula Antarcticii. Conceptul este să dezvăluim condițiile în schimbare din acest loc greu accesibil, care este cel mai vulnerabil la efectele climatice.

Greenpeace povestește că, în timpul unei expediții în Antarctica, săptămâna trecută, activiștii săi au întâlnit o colonie de reproducere de pinguini Gentoo, care s-au mutat într-o zonă prea rece pentru a crește pui, rezultat vizibil al schimbărilor climatice. Organizația de caritate colaborează în prezent cu oameni de știință de la Universitatea Stony Brook din SUA pentru a studia populațiile de pinguini care dispar din Peninsula Antarctică.

„În timpul pandemiei, cei mai mulți dintre noi ne-am simțit destul de îndepărtați de natură, dar lumea din jurul nostru își continuă mersul și locuri precum Antarctica sunt în declin rapid”, detaliază Will McCallum, șeful Departamentului Oceanografic de la Greenpeace Marea Britanie. „Vedem aceste locuri în documentarele despre natură și par a fi o altă lume, dar nu sunt, sunt lumea noastră.”

McCallum adaugă că, apropiindu-i pe locuitorii orașului de creaturi dragi, campania ar putea „aduce acasă cât de reală și urgentă este situația oceanelor”.

Activista oceanică Louisa Casson a vorbit și prin cadrul portalului din Antarctica, reluând mesajul despre deteriorarea mediului din zonă. Portalul va prezenta imagini în timp real în locația emblematică din Londra, până pe 29 ianuarie. Instalarea acestuia are loc înaintea viitoarelor discuții cruciale ale Națiunilor Unite, programate în martie, pentru a ajunge la un tratat global asupra oceanului. Dacă planurile dau roadele scontate, ar putea fi înființate sanctuare marine protejate în mai mult de o treime din oceanele lumii pentru a proteja fauna sălbatică din ocean, spune Green Peace. Propunem un portal și la București, cu pădurile noastre, care se împuținează vizibil, cu tacita aprobare a conducătorilor politici.

Etichete: , ,