Google Chrome dezvăluie prima schimbare de logo în 8 ani, pentru a fi mai prietenos cu ochii noștri

 

Utilizatorii Google Chrome ar putea vedea în curând o schimbare subtilă a siglei sale, compania lansând prima reproiectare a pictogramei browserului web în opt ani.

Potrivit 9to5Google, în 2011, logo-ul Chrome a văzut cea mai dramatică actualizare de la o emblemă 3D la una plată, iar firma a modificat-o puțin trei ani mai târziu. De atunci, a rămas neschimbat – până acum.

Google a spus că a modernizat din nou pictograma pentru a se alinia mai bine cu „expresia modernă a mărcii”, eliminând umbrele dintre roșu, galben și verde în timp ce „rafinează proporțiile și luminează culorile”. În plus, conform designerului Elvin Hu, echipa a adăugat un „gradient subtil” pentru a reduce „vibrația neplăcută a culorii” între verde și roșu.

Pe lângă actualizare, Google își va personaliza pictograma pentru a se potrivi cu anumite sisteme de operare, adaptând experiența browserului pentru a se potrivi perfect cu Windows, Mac sau Android.

„Adaptăm experiența Chrome pentru fiecare sistem de operare, cu funcții precum Native Window Occlusion pe Windows, suport M1 pentru prima zi pe macOS, Widgeturi pe iOS/Android și Material You pe Android”, a explicat designerul.

News18 a remarcat că utilizatorii Chrome Canary, versiunea de dezvoltator a browserului, vor putea vedea noua pictogramă imediat, în timp ce Google o va lansa tuturor utilizatorilor browserului obișnuit în următoarele luni. Voi ce părere aveți?