Coreea de Sud se pregătește pentru servicii de transport „multimodal” și taxi aerian

Scris de | 9 februarie, 2022
Coreea de Sud se pregătește pentru servicii de transport „multimodal” și taxi aerian

 

Coreea de Sud este pe cale să obțină un serviciu de taxi aerian, datorită unui parteneriat între startup-ul eVTOL din California Joby Aviation și gigantul sud-coreean de telecomunicații SK Telecom (SKT).

Acest acord va vedea o „formă revoluționară de transport” dezvoltată în conformitate cu foaia de parcurs „K-UAM” (Mobilitatea aeriană urbană coreeană) din 2020 a Ministerului sud-coreean al Terenurilor, Infrastructurii și Transporturilor.

Platforma de mobilitate T Map a SK, cea mai mare platformă de mobilitate din Coreea de Sud, va fi folosită pentru a oferi serviciul de taxi aerian. Serviciul de transport UT, un joint venture între SKT și Uber, va fi, de asemenea, utilizat pentru a „oferi călătorii „multimodale” clienților, integrând fără probleme atât călătoriile terestre, cât și cele aeriene”.

Fiecare aeronavă are o rază de acțiune maximă de 242 de kilometri și o viteză maximă de 321 km pe oră, oferind în același timp un profil de zgomot redus, care facilitează traversarea zonelor urbane dense cu perturbări minime. Acest lucru, speră companiile, va asigura în viitor călătoriile aeriene fără emisii, care pot deveni „o realitate de zi cu zi”.

„Având peste 42 de milioane de oameni care trăiesc în zonele urbane, Coreea de Sud oferă companiei Joby o oportunitate remarcabilă de a face călătoriile cu avionul o parte din viața de zi cu zi, ajutând oamenii să economisească timp și să reducă astfel amprenta de carbon”, spune JoeBen Bevirt, fondator și CEO al companiei Joby, într-o declarație.

Modern Flying raportează că Joby este pe cale să primească certificarea completă FAA până în 2024, ceea ce îi va permite să înceapă oficial să furnizeze servicii. În afară de Coreea de Sud, Joby intenționează să ofere servicii similare de taxi aerian în SUA prin aplicația Uber.

 

Etichete: , ,