De la Las Vegas la München: BMW iX Flow cu E Ink la BMW Welt

Scris de | 16 februarie, 2022
De la Las Vegas la München: BMW iX Flow cu E Ink la BMW Welt

În cadrul ediţiei 2022 a Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, BMW Group a prezentat BMW iX Flow cu E Ink – o tehnologie unică care permite exteriorului să-şi schimbe culoarea. Până la jumătatea lunii martie, vizitatorii BMW Welt au ocazia să vadă automobilul spectaculos în expoziţia BMW i deschisă recent, în muzeul mărcii de la Munchen, BMW Welt.

Care este tehnologia din spatele schimbării de culoare şi care este plus valoarea?

Automobilul este acoperit cu o suprafaţă inteligentă specială care funcţionează într-un mod similar cu tehnologia din e-book readers. O folie specială pentru caroserie integrează câteva milioane de capsule colorate. Pigmenţii albi încărcaţi negativ sau cei negri încărcaţi pozitiv sunt stimulaţi de semnale electrice şi se adună la suprafaţă şi în acest fel schimbă culoarea exterioară. „În acest fel, oferim celor de la volan libertatea de a-şi exprima diferitele părţi ale personalităţii către lumea exterioară şi de a le redefini la fiecare călătorie”, spune Stella Clarke, director de proiect BMW iX Flow cu E Ink. Cu capacitatea de a schimba culoarea exterioară şi de a afişa diferite modele, BMW iX Flow cu E Ink deschide noi lumi pentru o experienţă individuală de condus. Tehnologia oferă şi numeroase domenii potenţiale de aplicare dincolo de experienţa de client, de exemplu pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice. Vopseaua electroforetică din BMW iX Flow cu E Ink diferă de ecrane prin faptul că nu consumă decât pentru schimbarea culorii. Culoarea exterioară potrivită îmbunătăţeşte efectiv eficienţa energetică a automobilului. O suprafaţă albă va reflecta lumina soarelui mult mai mult, iar vara previne încălzirea puternică automobilului. În acelaşi timp o suprafaţă neagră este mai potrivită pentru staţionarea pe perioada iernii, acumuelează mai bine căldura soarelui şi menţine o temperatură mai bună în habitaclu. Astfel, schimbarea culorii reduce consumul de energie, poate contribui astfel la o autonomie mai bună şi asigura un plus de confort pentru cei de la interior.

Programul BMW Welt

De luni până sâmbătă între orele 7.30 şi 24.00. Duminica şi în sărbătorile legale între orele 9.00 şi 24.00.

Protecţie împotriva COVID19

Reglementările 2G-Plus sunt valabile la BMW Welt şi la Muzeul BMW. În timpul vizitei dumneavoastră vă rugăm să furnizaţi o dovadă că sunteţi fie complet vaccinat, fie recuperat şi să aduceţi dovada suplimentară a testului negativ. Opţional este suficientă şi dovada efectuării unui booster. Vă rugăm să respectaţi distanţa minimă de 1,5 metri şi obligaţia de a purta o mască de protecţie pentru gură/nas FFP2.

Etichete: , , , ,