Kaspersky Automotive Adaptive Platform integrează Airbiquity OTAmatic pentru a oferi actualizări sigure over-the-air pentru mașinile inteligente

Scris de | 16 februarie, 2022
Kaspersky Automotive Adaptive Platform integrează Airbiquity OTAmatic pentru a oferi actualizări sigure over-the-air pentru mașinile inteligente

 

Kaspersky a integrat SDK-ul său pentru aplicații pentru mașini inteligente cu platforma de management de software over-the-air (OTA) Airbiquity OTAmatic®. Prin această integrare, dezvoltatorii de aplicații pentru unități de control electronice (ECU) bazate pe Kaspersky Automotive Adaptive Platform pot gestiona livrarea în siguranță, de la distanță, a actualizărilor de software pentru aplicațiile lor.

Tehnologia OTA permite orchestrarea și automatizarea centralizată a actualizărilor și setărilor software pentru mai multe ECU-uri ale vehiculelor conectate. Odată cu creșterea numărului de mașini inteligente, cererea pentru capacitatea de actualizare OTA este pe val, cu o creștere a pieței OTA estimată la 19%. În plus, în timp ce tehnologia OTA devine esențială pentru dezvoltatorii de software pentru vehicule inteligente, cerințele de securitate pentru OTA sunt, de asemenea, în creștere. În martie 2021, UNECE a publicat regulamentul de securitate UN R156 cu o prevedere vizând actualizările de software și sistemele de gestionare a actualizărilor de software pentru vehicule, care va deveni obligatorie pentru toate vehiculele noi din 2024.

Actualizarea Kaspersky Automotive Adaptive Platform cu Airbiquity OTAmatic răspunde nevoilor clienților de a planifica și executa actualizări OTA și de a avea încredere că tehnologiile utilizate sunt sigure și securizate.

Airbiquity OTAmatic oferă clienților Kaspersky Automotive Adaptive Platform o platformă cuprinzătoare de gestionare a software-ului pentru campanii de actualizare a software-ului, cu direcționare specifică a dispozitivului și politică discretă și control de confidențialitate. Gestionarea actualizărilor software este activată pentru aplicațiile din diferite ECU pentru mașini inteligente în care se poate utiliza Kaspersky Automotive Adaptive Platform SDK: telecomunicații (unități de control telematice – TCU), comunicare vehicle-to-everything (V2X) și sisteme avansate de asistență pentru șofer și sisteme de pilot automat (ADAS/HAD) sau digital cockpit.

Securitatea actualizărilor de software este asigurată în continuare prin implementarea Uptane în cadrul Airbiquity OTAmatic, care a fost conceput special pentru piața auto. Kaspersky Automotive Adaptive Platform contribuie la securitatea OTA prin abordarea securității pe mai multe niveluri și prin sistemul proprietar de operare, KasperskyOS, securizat din proiectare. Acest design asigură separarea clară între componentele de sistem și controlul comunicațiilor între acestea, astfel încât orice defecțiune sau interferență deliberată nu va afecta aplicația.

„OTAmatic orchestrează actualizările over-the-air în siguranță pentru toate platformele hardware și software. Parteneriatul cu Kaspersky, o companie sinonimă cu soluțiile de protecție a securității cibernetice, pentru a permite actualizările OTA pentru platforma lor software AUTOSAR Adaptive, a fost o potrivire firească, deoarece produsele ambelor companii sunt axate în mod special pe securitate”, a spus Keefe Leung, Airbiquity’s Vice President of Product Management.

„Este important ca producătorii de automobile și furnizorii de componente să respecte noile cerințe și să ofere clienților lor cele mai moderne soluții în ceea ce privește funcționalitatea și, la fel de important în cazul industriei auto, securitatea. Aceasta este o prioritate și pentru Kaspersky, așa că încercăm să găsim cele mai bune soluții pentru a răspunde acestor nevoi. Am ales Airbiquity după ce am analizat multe alternative, considerându-l cel mai potrivit partener”, a spus Evgeniya Ponomareva, Senior Business Development Manager, KasperskyOS Business Unit la Kaspersky.

Pentru a afla mai multe despre Kaspersky Automotive Adaptive Platform, vizitați site-ul KasperskyOS.

Etichete: ,