Rețeaua de încărcare fără fir, rutieră, pentru vehicule electrice va fi introdusă în Michigan

Scris de | 22 februarie, 2022
Rețeaua de încărcare fără fir, rutieră, pentru vehicule electrice va fi introdusă în Michigan

 

Statul Michigan ușurează mult adoptarea vehiculelor electrice cu un nou sistem de încărcare fără fir. Spre deosebire de stațiile de încărcare care ar fi putut veni în minte la citirea acelei propoziții, sistemul va fi de fapt „în drum”. Potrivit unui anunț al guvernatorului Gretchen Whitmer, statul colaborează cu Electreon pentru a crea sistemul, despre care se spune că va avea cel puțin un segment operațional până anul viitor. Este planificat ca prima parte a acesteia să fie o porțiune de o milă în afara Detroit, cu mai multe de urmat.

„Întrucât ne propunem să conducem viitorul mobilității și electrificării prin creșterea producției de vehicule electrice și scăderea costurilor pentru consumatori, un sistem wireless de încărcare pe drum este următoarea piesă a puzzle-ului pentru durabilitate”, afirmă guvernatorul Whitmer. Atât vehiculele aflate în mișcare, cât și cele staționate vor putea fi încărcate pe drum, ceea ce va asigura că șoferii nu vor rămâne niciodată fără încărcătură atâta timp cât se află pe acea porțiune.

Bobinele de cupru sunt așezate chiar sub suprafața drumului, care pot furniza energie electrică mașinilor de deasupra. Odată acoperit cu asfalt, arată și funcționează la fel ca orice alt drum. Electreon spune că acest lucru nu numai că va elimina nevoia de baterii grele și mari, ci va ajuta și la aplatizarea curbei cererii de energie electrică. Această tehnologie este deja implementată în unele locuri din întreaga lume, cum ar fi de exemplu Stația Universității Tel Aviv, care este folosită pentru a încărca autobuzele. Probabil când vom face drumuri și autostrăzi în România, le vom face direct cu încărcare wireless, cine ar fi crezut?

Etichete: , ,