Dragobete 2022: Ce caută românii pe Google

Scris de | 24 februarie, 2022
Dragobete 2022: Ce caută românii pe Google

Căutările românilor din ultimele 7 zile după cuvântul „Dragobete” arată că interesul în jurul acestui moment este legat de cadouri – cu mențiunea că se caută și specific cadouri „pentru el”, mesaje și poezii de Dragobete, dar și desene potrivite acestei sărbători. Cel mai mult, interesul în căutările pe Google din apropierea sărbătorii este direcționat către tradițiile, povestea și legendele din spatele acesteia. 

Căutări după termenul „Dragobete” pe Google în România în ultimele 7 zile (16-23 februarie)

  1. Dragobete 2022
  2. Dragobete legendă
  3. Dragobete tradiții
  4. Desene de Dragobete
  5. Mesaje de Dragobete
  6. Cadou Dragobete
  7. Despre Dragobete
  8. Cadou Dragobete pentru el
  9. Poezii de Dragobete
  10. Scrisori de Dragobete

O călătorie într-un loc romantic este unul dintre cele mai potrivite moduri în care poți să petreci o sărbătoare a dragostei. Iată câteva recomandări de astfel de locuri din lume, pe care oricine le poate vizita virtual pe Google Maps și Google Arts & Culture:

Casa Julietei din Verona – chiar dacă „Romeo și Julieta” este o ficțiune, unii spun că balconul acestei clădiri l-a inspirat pe Shakespeare, așa că turiștii lasă scrisori de dragoste sub acesta

Zidul Te iubesc, Paris – localizat în Piața Jehan Rictus, această operă murală este formată din 612 bucăți de gresie pe care este scris „Te iubesc” în 250 de limbi. 

Zidul dedicat lui John Lennon, Praga – În 1980, după asasinarea lui John Lennon, un artist necunoscut a pictat un graffiti pe un zid din Praga cu versuri ale lui John Lennon și Beatles. Zidul a rezistat comunismului și a devenit un simbol al păcii și dragostei.  

Mormântul scriitorului Oscar Wilde din Paris, acoperit de urme de ruj lăsate de sărutările vizitatorilor, o tradiție apărută prin anii 1990. Erau așa de multe, că autoritățile au construit un panou protector în jurul mormântului pentru a-l proteja

Pont de Arts, Paris – Acest pod peste Sena este preferat de cupluri pentru plimbări, pe care cuplurile obișnuiau să pună lacăte ca semn al iubirii lor. În urmă cu câțiva ani, greutatea miilor de lacăte au avariat podul, așa că autoritățile au decis să le îndepărteze.  

Poarta Sărutului, Târgu Jiu, România – Operă a marelui sculptor Constantin Brâncuși, monumentul seamănă cu un arc de triumf, pe ale cărei coloane se găsește simbolul sărutului, două jumătăți de cerc, caracteristice operei artistului.  

Taj Mahal, India – Construit în secolul XVII, este mausoleul pe care împăratul mogul Shah Jahan l-a construit în memoria celei de-a doua soții, Mumtaz Mahal. 

Ponte dei Sospiri, Veneția, Italia – Veneția este unul dintre cele mai romantice orașe din lume, iar Ponte dei Sospiri este unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a porni într-o plimbare virtuală pe canalele venețiene. 

Platforma Google Arts & Culture oferă diverse colecții dedicate dragostei și exprimării ei în artă, reunite într-o amplă expoziție, ce cuprinde cele mai faimoase săruturi din artă, orașe romantice, cadouri, istorie a mesajelor de dragoste, multă culoare și flori.  

Etichete: , , ,