Meta creează „Builder Bot” care poate forma lumi virtuale complete doar din voce

Scris de | 24 februarie, 2022
Meta creează „Builder Bot” care poate forma lumi virtuale complete doar din voce

 

În construirea Metavere-sului promis să ne alimenteze viitorul, vor fi necesare instrumente. Unul dintre acestea pare a fi noul „Builder Bot” al lui Meta, o tehnologie demonstrată în timpul evenimentului Meta AI: Inside the Lab, de miercuri.

CEO-ul Mark Zuckerberg explică botul ca un „concept explorator”, care arată ce poate face inteligența artificială atunci când vine vorba de a construi noi lumi în Metaverse. Această inteligență artificială va permite utilizatorilor să importe lucruri în destinații virtuale doar folosind comenzi vocale sau chiar să le materializeze din aer.

Pentru a da un exemplu, el spune: „Hai să mergem în parc”. Imediat, botul face exact asta: creează un parc. Prefăcând că se răzgândește, schimbă comanda „hai să mergem la plajă”.

Botul înlocuiește verdeața cu nisip și ape. Zuckerberg adaugă apoi și niște nori pentru că, ei bine, poate.

„Hai să adăugăm o insulă acolo”, îi sugerează el botului și arată spre zona în care dorește. Sunt comandate alte câteva retușuri, cum ar fi copaci, pături de picnic și chiar peisajul sonor al faunei sălbatice.

TechCrunch observă că, deși noutatea este atrăgătoare, comenzile vocale ar putea să nu fie propice pentru construirea de medii mai complexe, cu un număr mare de elemente în interiorul lor.

Cu toate acestea, este încă potrivit pentru experiența de nivel de intrare, în special pentru utilizatorii care ar putea să nu fie familiarizați cu VR-ul, fiind la început.

„Pe măsură ce avansăm în continuare cu această tehnologie, veți putea crea lumi nuanțate pentru a explora și a împărtăși experiențe cu alții, doar cu vocea dumneavoastră.”, declară Zuckerberg.

La momentul scrierii, se poate presupune că instrumentul este încă în curs de dezvoltare, la fel ca Metaverse-ul însuși. Nu s-a spus când va fi disponibil instrumentul sau cum funcționează toate aspectele tehnice.

La eveniment, Meta și-a dezvăluit, de asemenea, planurile de a crea un traducător universal de vorbire, care ar fi capabil să traducă fluent în toate limbile.

Etichete: , ,