BMW Group, Qualcomm şi Arriver vor forma o cooperare strategică de lungă durată pentru dezvoltarea în comun a soluţiilor software de condus autonom

Scris de | 14 martie, 2022
BMW Group, Qualcomm şi Arriver vor forma o cooperare strategică de lungă durată pentru dezvoltarea în comun a soluţiilor software de condus autonom

 

BMW Group, Qualcomm Technologies, Inc. şi Arriver Software AB au anunţat o cooperare de dezvoltare pe termen lung pentru dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom. Companiile au semnat un acord pentru o cooperare strategică, care se va concentra pe dezvoltarea comună a tehnologiilor de condus autonom de ultimă generaţie, de la Programul de Evaluare a Automobilelor Noi (NCAP), Sisteme Avansate de Asistare a Condusului de Nivel 2 până la funcţionalităţi de Condus Automatizat Avansat de Nivel 3. Codezvoltarea funcţiilor software se bazează pe actualul pachet de software BMW Automated Driving, lansat pentru prima dată cu BMW iX în 2021, care va fi extins în continuare în următoarea generaţie prin această cooperare. În noiembrie 2021, companiile au anunţat că următoarea generaţie de Sistem de Condus Autonom al BMW va fi portată pe sistem-on-chip (SoC) Snapdragon Ride™ Vision, inclusiv Arriver Computer Vision şi controlerele SoC de calcul ale platformei Snapdragon Ride gestionate de platforma de servicii Car-to-Cloud Snapdragon®.

 

Eforturile se vor concentra pe crearea unei platforme scalabile pentru condus autonom, bazată pe o arhitectură de referinţă comună, specificaţii ale setului de senzori şi cerinţe de siguranţă cu dezvoltare comună, lanţ de instrumente şi un centru de date pentru stocare, reprocesare şi simulare. Cooperarea va face ca peste 1.400 de specialişti să lucreze împreună în locaţii din întreaga lume, inclusiv România, alături de Germania, SUA, Suedia, China şi Centrul de Testare BMW AD din Republica Cehă.

 

„Această dezvoltare software comună este o etapă importantă pentru BMW Group în ceea ce priveşte următoarea noastră generaţie de platforme de condus autonom. Pentru a activa funcţionalităţi sofisticate şi sigure într-un automobil, este necesar software de ultimă generaţie în toate componentele lanţului de valori digital. Acesta formează coloana vertebrală pentru sistemele inteligente de asistare a condusului. BMW Group este încântat să extindă parteneriatul nostru cu liderii tehnologici globali Qualcomm Technologies şi Arriver pentru a include o cooperare strategică de lungă durată în codezvoltare pentru a continua să oferim clienţilor noştri experienţe de condus de clasă mondială”, spune Nicolai Martin, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru experienţa de condus.

 

„Suntem mândri de această cooperare pe termen lung cu BMW Group şi Arriver, care se concentrează pe codezvoltarea şi implementarea sistemelor de condus autonom de la NCAP la funcţionalitatea clienţilor de Nivel 3 în viitoarele automobile de serie BMW”, a declarat Nakul Duggal, vicepreşedinte executiv şi director general automotive al Qualcomm Technologies, Inc. „Construindu-se pe componente deja comercializate de la BMW Group şi Arriver, această cooperare ne va poziţiona să extindem software-ul BMW Automated Drive la platforma Snapdragon Ride şi să extindem accesibilitatea tehnologiilor mai sigur de condus autonom către alţi producători de automobile şi Tier-1 într-un cadru de implementare deschis, flexibil şi scalabil. Credem că Snapdragon Ride va crea economii semnificative de scară şi beneficii time-to-market în industria auto prin lansarea la nivel global a software-ului de condus autonom în automobile de serie BMW, care au fost întotdeauna un exemplu de standarde de cea mai înaltă calitate, performanţă şi siguranţă în automobilele moderne.”

 

„Suntem încântaţi că Vision Perception de la Arriver şi caracteristicile NCAP dovedite pe piaţă vor fi combinate cu pachetul de software BMW Automated Driving. Colaborarea cu Qualcomm Technologies şi echipa BMW Group Arriver va dezvolta în comun următoarea generaţie de politici de condus deschise şi scalabile, cu soluţii şi performanţe de clasă mondială. Acest produs codezvoltat va fi oferit clienţilor noştri la nivel global. Această cooperare este o piatră de hotar importantă pentru Arriver şi o dovadă a competenţei bogate a echipelor noastre prin ani de experienţă în ADAS şi siguranţă”, a declarat Giuseppe Rosso, preşedinte şi director general, Arriver.

 

BMW Group, Qualcomm Technologies şi Arriver colaborează strâns pentru a stabili şi a dezvolta continuu un ecosistem pentru soluţii de condus autonom, dar rămân deschise pentru noi parteneriate.

Etichete: , , , ,