Rusia va rămâne fără spaţiu de stocare în 2 luni

Scris de | 18 martie, 2022
Rusia va rămâne fără spaţiu de stocare în 2 luni

Pe lângă multiplele sancţiuni de care s-a lovit Rusia din cauza invaziei Ucrainei, există şi eterna ameninţare a deconectării de la Internetul global. De parcă asta nu era de ajuns, azi aflăm că Rusia e gata să se confrunte cu o mega criză de stocare peste 2 luni.

Ruşii ar mai avea spaţiu de stocare a datelor doar pentru 2 luni. Deja toţi furnizorii de servicii cloud vestici s-au retras din Rusia, iar dacă firmele şi persoanele fizice de acolo apelează doar la soluţii locale, spaţiul mai ajunge doar pentru 60 de zile. Guvernul rus ia în calcul diferite soluţii pentru a rezolva problema stocării, de la naţionalizarea resurselor IT lăsate în urmă de companii vestice care s-au retras din Rusia, până la contractarea unor furnizori de stocare din China.

În acest moment toate firmele IT din Rusia apelează la servicii locale de cloud storage. Operatorul de telefonie MegaFon a înregistrat o creştere a necesarului de stocare de 5 ori în ultimele săptămâni, iar operatorul MTS de 10 ori. Reţeaua de socializare Vkontakte şi-a căutat resurse de stocare cu 20% mai mari în ultima săptămână. Rusia pur şi simplu nu are atâtea data centere pentru a face faţă solicitărilor de la operatori locali.

Sunt şi proiecte smart city în desfăşurare, de digitalizare şi de supraveghere video cu analiză facială, care necesită stocare uriaşă. O mutare din perioada următoare ar fi solicitarea ca furnizorii de servicii Internet să abandoneze media streaming-ul.

Etichete: , , ,

Sursa: bleepingcomputer