Mark Zuckerberg își dezvăluie biroul „de acasă”, adică din Metaverse

Scris de | 8 aprilie, 2022
Mark Zuckerberg își dezvăluie biroul „de acasă”,  adică din Metaverse

 

Munca de acasă este un concept destul de nou pentru majoritatea forței de muncă. Pentru Meta și CEO-ul său, Mark Zuckerberg, totuși, noțiunea de „acasă” ar fi putut deja să se fi transformat și să fi părăsit lumea virtuală.

În tranziția sa către Metaverse, compania cunoscută anterior sub numele de Facebook introduce medii de lucru în software-ul Horizon Home al lui Quest 2, permițând utilizatorilor să-și transforme casele digitale în „ceva mai profesionist, dacă stai să lucrezi de acasă”.

Zuckerberg a anunțat actualizarea cu o previzualizare la 360 de grade a cum poate arăta un birou de acasă în metavers. Se pare că versiunea lui are un tavan care lasă să treacă parțial lumina soarelui, ferestre mari care prezintă priveliști mari asupra spațiilor verzi (artificială) și un pat/bancă cu aspect rigid pe care oricine real l-ar considera inconfortabil.

În loc să introducă birouri virtuale la domiciliu pentru pură estetică, Zuckerberg spune că aplicația va sprijini activități precum răspunsul la apeluri Messenger, citirea e-mailurilor și „lucrul la următorul tău mare proiect”.

Conceptul pare puțin ciudat pentru utilizatorii care au efectuat aceste sarcini foarte bine de pe computerele lor de ani de zile. „Vrei să spui că construiești acest birou pentru toți utilizatorii Facebook, astfel încât aceștia să poată merge acolo să preia apeluri de la mesagerie, să citească e-mailuri și să vorbească pe chat în secret în loc să-și folosească casa?”, a întrebat unui utilizator. „Te rog, cineva ar trebui să mă lumineze”.

CEO-ul Meta justifică faptul că tot mai mulți oameni folosesc căști de realitate virtuală în loc de computere, „iar actualizări ca acestea te determină mai ușor să fii productiv, indiferent unde te afli”.

Cu interioarele lui Horizon Home concepute a fi extensii ale utilizatorilor, Zuckerberg adaugă că spațiile de lucru virtuale vor include în curând funcții multitasking „astfel încât să vă puteți personaliza spațiul de lucru pe măsură ce vă trageți sufletul între sarcini”.

„Colțul tău al metaversului ar trebui să te reflecte pe tine și personalitatea ta. Această capacitate este puțin mai îndepărtată deocamdată, dar sperăm că vă oferă o idee despre unde vedem că se îndreaptă VR”, a explicat Oculus Meta într-o postare pe blog. Voi vă doriți ca spațiul de lucur sau casa din Metaverse să semene cu cele din realitate?

Etichete: , , ,