Campionatul European de League of Legends: Ce premiu au câștigat campionii din acest an

Scris de | 11 aprilie, 2022
Campionatul European de League of Legends: Ce premiu au câștigat campionii din acest an

LEC (League of Legends European Championship), cea mai importantă competiție europeană de League of Legends pentru profesioniști, organizată de Riot Games și-a desemnat aseară campionii. Echipa G2 Esports a ieșit învingătoare după meciul din finală împotriva celor de la Rogue, unde joacă de anul trecut și românul Odoamne (Andrei Pascu). Echipele au jucat pentru prize pool-ul de 200.000 de euro.

Echipa Rogue s-a remarcat în mod special în acest sezon, ajungând neînvinsă în finala din acest weekend unde a întâlnit G2 Esports, în fața căreia a pierdut cu 0 la 3. Drumul până în finală însă nu a fost cu siguranță ușor, de altfel, cotele estimate în fața favoritei Fnatic înainte de meciuri arătau șanse de sub 20% de câștig. Cu toate acestea, Rogue a învins în final pe Fnatic cu 3 la 2, după ce Fnatic a condus în primele meciuri cu 2-0, ajungând în finala LEC.     

Echipa Rogue este formată din 4 jucători europeni, un korean și jucătorul român, Odoamne. Odoamne este membru Rogue din 2021 pe poziția de top lane, un rol care pune accentul performanței individuale încă de la începutul jocului. Campionii jucați în acest rol au o bună putere de luptă pe tot parcursul jocului și, dacă reușesc să obțină un avantaj devreme prin eliminarea oponenților, îl pot pivota pentru a crea un efect de bulgăre, devenind aproape de neoprit pentru restul jocului. Odoamne este al nouălea jucător din istoria LEC cu 1000 de kills (eliminări de oponenți), performanță atinsă pe 21 ianuarie 2022.  

LEC este împărțit în două sezoane, Spring Split și Summer Split, și reunește cele mai bune 10 echipe din Europa, a căror performanță decide echipa care va reprezenta Europa la Worlds, campionatul modial de League of Legends, care are loc în toamna fiecărui an. Finala Worlds din 2021 a avut loc la Reykjavik, Islanda, și a fost urmărită de un număr record de 73 milioane de telespectatori concurenți. 

Etichete: , , , ,