Se deschide extensia uzinei BBA Dadong

Scris de | 18 aprilie, 2022
Se deschide extensia uzinei BBA Dadong

După lucrări vaste de construcţie, noua extensie a Uzinei Dadong este gata de deschidere. Deţinută de joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive Ltd (BBA), fabrica va lansa simultan producţia BMW X5 cu ampatament extins, exclusiv pentru piaţa chineză. O poveste de succes la nivel mondial, X5 a fost fabricat până acum doar la uzina BMW Group din SUA, la Spartanburg. Noua extindere a fabricii oferă o capacitate de producţie suplimentară la nivel global. Odată cu finalizarea construcţiei, uzina Dadong va urma principiile BMW iFACTORY. AGILĂ. VERDE. DIGITALĂ.

 

„Uzina Dadong dovedeşte puterea echipei noastre”, spune Milan Nedeljkovic, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru producţie: „În ciuda provocărilor din ultimii trei ani, acest proiect complex de construcţie a fost finalizat la termen. Locaţiile noastre de producţie din China sunt foarte importante pentru BMW Group. Anul trecut, aproape unul din trei automobile BMW Group livrate în întreaga lume a fost fabricat în Shenyang.”

 

Uzina BMW Brilliance Dadong este locul unde a început localizarea automobilelor BMW în China. Astăzi, fabrica este un pionier al producţiei de maşini „Industry 4.0” şi se integrează perfect cu BMW iFACTORY – masterplanul pentru viitorul producţiei. Odată cu finalizarea actualizării, aceasta oferă o producţie complet flexibilă de automobile cu motoare termice, sisteme plug-in hybrid şi electrice. Această flexibilitate sporită îi permite să răspundă rapid la tendinţele viitoare ale pieţei şi la dorinţele în schimbare ale clienţilor. În extinderea fabricii, punctele centrale au fost digitalizarea şi dezvoltarea durabilă, tehnologiile de producţie inovatoare reducând şi mai mult impactul fabricii asupra mediului.

 

Franz Decker, preşedinte şi director exeecutiv BMW Brilliance: „În China, suntem hotărâţi să fim lideri: verde, agil, digital! Conduşi de tehnologie şi inovaţie, creăm mai multă valoare pentru clienţii noştri. Bazându-ne pe 100 de ani de experienţă BMW în producţie, am construit una dintre cele mai avansate şi inteligente locaţii de producţie din China, aici la Shenyang. Extensia uzinei Dadong va stabili din nou repere privind dezvoltarea durabilă, productivitatea, digitalizarea şi agilitatea.”

 

Pe lângă noul lansatul BMW X5, uzina Dadong produce deja BMW Seria 5 şi X3 pentru piaţa chineză. De asemenea, este singura facilitate pentru a produce modelul electric BMW iX3 pentru piaţa mondială. Împreună cu a doua facilitate a BBA, uzina Tiexi, anul trecut a produs un total combinat de peste 700.000 de automobile, făcând din Shenyang nu numai locaţia de producţie cu cel mai mare volum al BMW Group, ci şi cel mai mare producător premium din China. Uzina Tiexi produce BMW Seria 1 şi Seria 3, precum şi BMW X1 şi X2. În vară se va deschide noua fabrică, uzina Lydia, ca centrul pentru noul BMW i3, un Seria 3 electric realizat exclusiv pentru piaţa chineză.

 

Cu uzina locală Powertrain, care produce motoare termice, precum şi baterii de înaltă tensiune, Shenyang va găzdui patru unităţi de producţie. Acolo se desfăşoară şi lucrări extinse de cercetare şi dezvoltare. Din 2010, joint-venture-ul BBA a investit aproximativ 83 de miliarde de yuani în fabrici, facilităţi, proiecte şi activităţi de cercetare şi dezvoltare în Shenyang.

 

Dadong – extinderea uzinei cu superlative

În forma sa modernizată, uzina Dadong are acum o amprentă de 910.000 m2 – echivalentul a aproximativ 125 de terenuri de fotbal. Aceasta găzduieşte un atelier de presă, un atelier de caroserii, un atelier de vopsire şi o clădire de logistică şi asamblare integrată totul într-o singură hală, cu două linii de producţie independente. Atelierul de caroserii este echipat cu cel mai mare robot Titan al KUKA, cu o capacitate de încărcare de 1,3 tone pentru a susţine caroseriile.

 

S-au făcut şi alte investiţii în dezvoltare durabilă. Aproape 80% din automobilele construite în Shenyang sunt transportate integral sau parţial pe calea ferată, prin urmare, cu nouă linii de cale ferată, Dadong are cea mai mare gară dintre toate structurile de uzină ale BMW Group. Atelierul de presă oferă o separare deşeurilor de aluminiu şi oţel pentru circularitate, aducând astfel o contribuţie majoră la reducerea în continuare a emisiilor de CO2. Atelierul de vopsit din uzina Dadong a atins deja un consum nul de apă proaspătă, iar eficienţa consumului de energie va creşte şi mai mult.

 

Reţeaua solară a uzinei Dadong a fost modernizată şi ea. În acest an, cei 179.000 m2 de panouri sunt de aşteptat să producă peste 21 MWh de energie din surse regenerabile. Baza de producţie BBA Shenyang deţine acum o suprafaţă acoperită de 290.000 m2 de sistem de panouri solare, ocupând locul 1 în provincia Liaoning. În plus, fabrica a introdus noi puncte de încărcare în parcări pentru ca angajaţii să-şi încarce maşinile.

 

Digitalizarea stabileşte standarde

Dadong a primit, de asemenea, o modernizare pe parte de digitalizare. Proiectele digitale bazate pe beneficii sunt implementate în cinci domenii de bază: platformă digitală, planificare, producţie, logistică şi campus. Big data, inteligenţa artificială şi planificarea virtuală deschid noi dimensiuni în producţia de automobile, făcând-o mai rapidă, mai precisă şi mai transparentă şi ducând eficienţa, flexibilitatea, dezvoltarea durabilă şi calitatea la un nivel cu totul nou.

 

Controlul procesului şi diferitele date ale parametrilor sunt monitorizate şi analizate în timp real de-a lungul întregului lanţ al procesului de producţie, permiţând detectarea şi rezolvarea rapidă a potenţialelor probleme.

 

Reţeaua de producţie BMW Group

Timp de decenii, BMW Group s-a văzut ca un etalon în ceea ce priveşte tehnologia de producţie şi excelenţa operaţională în producţia de automobile. BMW iFACT0RY. UŞOARĂ. VERDE. DIGITALĂ. reprezintă ţinta strategică a reţelei globale de producţie. Oferă răspunsuri la provocările transformării către mobilitatea electrică şi adoptă o abordare globală.

 

Uşoară reprezintă eficienţă, precizie, flexibilitate maximă şi capacitate remarcabilă de integrare. Verde include utilizarea tehnologiilor de ultimă generaţie pentru a stabili o producţie cu cea mai mică cantitate de resurse. Obiectivul este ca până în 2030 să se reducă emisiile de CO2 per automobil produs cu 80% faţă de nivelurile din 2019. Digitală se concentrează pe ştiinţa datelor, inteligenţa artificială, precum şi planificarea şi dezvoltarea virtuală. Producţia BMW Group aduce astfel o contribuţie decisivă la profitabilitatea companiei.

Etichete: , ,