Folosit în NBA şi FIFA, dar şi în fabricile BMW – platformă de automotizare de top de la furnizorul de tehnologie Kinexon GmbH din München

Scris de | 28 aprilie, 2022
Folosit în NBA şi FIFA, dar şi în fabricile BMW – platformă de automotizare de top de la furnizorul de tehnologie Kinexon GmbH din München

BMW Group a achiziţionat o participaţie la partenerul său Kinexon. Cele două companii lucrează împreună de câţiva ani pentru a promova digitalizarea completă a reţelei de producţie BMW Group. Producătorul de automobile premium a anunţat marţi că a achiziţionat acum un pachet minoritar în compania de software inovatoare, cu sediul în München, prin propriul fond de investiţii, BMW i Ventures.

 

Pentru a îmbunătăţi conducerea proceselor extrem de complexe din producţia de automobile, platforma software integrată IPS-i a fost dezvoltată în colaborare cu Kinexon. Această platformă poate înregistra o mare varietate de date de poziţionare (RFID, UWB, RTLS, GPS) şi le poate transfera către platforma digitală. Pe această bază virtuală, software-ul recunoaşte, observă şi automatizează o mare varietate de procese de producţie şi logistică cu cea mai mare precizie.

Astfel, platforma inovatoare simplifică păstrarea unei imagini de ansamblu digitale a proceselor extrem de complexe. În producţia de automobile, aproximativ 10.000 de componente trebuie să fie disponibile exact la locul potrivit pe linia de producţie, chiar lângă uneltele care vor fi folosite – şi toate la timp. În consecinţă, noul sistem de operare de ultimă generaţie orchestrează aplicaţia secundă cu secundă.

De asemenea, sistemele de localizare în timp real de înaltă precizie de la Kinexon sunt concepute pentru a fi utilizate în sporturi de competiţie şi sunt aplicate de numeroase cluburi sportive din FIFA şi NBA dar şi alte discipline, care înregistrează datele de mişcare ale sportivilor şi echipamentele acestora prin dispozitive portabile. Acest lucru permite ca datele de poziţie, tacticile, modelele de mişcare şi performanţa sportivilor de top şi a echipelor întregi să fie analizate şi introduse măsuri direcţionate pentru a le îmbunătăţi.

„Producţia de automobile de la BMW Group seamănă mult cu sportul de top, prin faptul că este vorba despre procese de înaltă performanţă. Platforma de localizare în timp real IPS-i formează coloana vertebrală pentru digitalizarea completă a producţiei noastre. Este un sistem de operare inovator care face ca procesele noastre de producţie extrem de complexe să fie transparente şi măreşte şi mai mult eficienţa producţiei. Acum intensificăm parteneriatul nostru consacrat, de lungă durată, cu Kinexon, prin achiziţionarea unui pachet de acţiuni din această companie”, a declarat Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru producţie. „Împreună, dorim să stabilim noi standarde în conducerea producţiei digitale”.

Platforma IPS-i este utilizată la BMW Group din 2017 şi operează în 10 fabrici din întreaga lume. Acesta formează baza a numeroase proiecte de digitalizare, permiţând BMW Group – un pionier în optimizarea şi automatizarea proceselor digitale – să dezvolte producţie inovatoare acolo unde eficienţa şi calitatea sunt pe primul loc.

Platforma IPS-i permite, de asemenea, controlul proceselor logistice şi va fi implementată în alte fabrici în viitor. În 2021, arhitectura sa holistică de servicii bazată pe locaţie a fost nominalizată pentru Premiul German pentru Inovaţie.

BMW Group şi Kinexon GmbH au convenit să nu dezvăluie nici un detaliu al achiziţiei.

 

Kinexon GmbH

KINEXON este un lider global în tehnologie care dezvoltă software inovator şi dispozitive conectate pentru Internetof Things (IoT). KINEXON Industries implementează soluţii specializate IoT în timp real pentru Industry 4.0, pentru a capta, a analiza şi a automatiza procesele de producţie şi logistică pentru liderii din industrie precum BMW şi Continental. Peste 400 de echipe şi ligi din întreaga lume se bazează pe KINEXON Sports & Media în domeniile urmăririi performanţei, analizei şi implicării fanilor. Cu sediul central în München, KINEXON a crescut la peste 300 de angajaţi în birourile din München şi Chicago. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kinexon.com.

 

BMW i Ventures

BMW i Ventures este fondul de investiţii al BMW Group, care investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniile transportului, producţiei, lanţului de aprovizionare şi dezvoltării durabile. Firma a făcut multe investiţii de succes de-a lungul anilor în companii precum Chargepoint, Graphcore, Proterra, Solid Power, Tekion, Turntide, Xometry şi multe altele. BMW i Ventures investeşte în toate etapele de la început până la creştere, cu accent pe Series A/B.

Etichete: ,