Garmin Quatix 7 este un ceas pentru navigatori, pescari, pasionaţii de yachting

Scris de | 3 mai, 2022
Garmin Quatix 7 este un ceas pentru navigatori, pescari, pasionaţii de yachting

După ce Garmin s-a ocupat de o nişă destul de restrânsă, cea a ceasurilor pentru aviatori, acum se orientează spre lumea acvatică. Tocmai a lansat seria de ceasuri Quatix 7, care include smarwatch-uri premium destinate pescarilor, navigatorilor, pasionaţilor de yachting.

Aceste ceasuri se pot conecta la echipamente de pe bărci, pot monitoriza mediul în care utilizatorul navighează şi metrici corporali, cu o autonomie foarte generoasă. Noua gamă include modelele Garmin Quatix 7, Quatix 7 Sapphire şi Quatix 7X Solar. Primul şi modelul solar au ecrane de tip MIP (memory in pixel), în vreme ce ediţia Sapphire are un ecran superior, un AMOLED cu rezoluţie de 416 x 416 pixeli, prezent şi pe Garmin Epix.

Aceste ceasuri sunt similare cu Fenix 7 şi cu Epix, doar că aduc ca plusuri integrarea cu echipament maritim. Iată câteva dintre funcţiile speciale:

  • control pentru autopilotul unor ambarcaţiuni şi al sistemelor Fusion Entertainment
  • date cheie legate de navigare: adâncime, rotaţii pe minut pentru motor, viteza vântului, viteza ambarcaţiunii
  • hărţi BlueChart g3 pentru medii maritime şi oceanice şi LakeVu g3 pentru lacuri
  • alerte legate de ancoră
  • alerte legate de flux şi reflux
  • multi band GPS pentru o poziţionare globală mai precisă (doar modelele Sapphire şi Solar)

Pe partea de fitness avem tracking pentru alergare, HIIT, jogging, drumeţii şi multe altele. 30 de aplicaţii sport sunt oferite pe ceasuri. Avem parte şi de hărţi SkiView pentru cei care schiază, dar şi 42.000 de hărţi de golf. Ceasurile Garmin Quatix 7 pot monitoriza pulsul 24 din 24, saturaţia de oxigen din sânge, au şi Body Battery, monitorizare somn şi Garmin Pay pentru plăţi contactless.

Quatix 7 costă 699 dolari, are ecran tactil şi 5 butoane. Quatix 7 Sapphire are ecran AMOLED cu sticlă de safir şi preţ de 999 dolari. Quatix 7X Solar costă 1199 dolari şi se încarcă cu energie solară.

Etichete: , , , ,

Sursa: ZDNet