Google Meet şi Google Duo fuzionează într-o aplicaţie de apeluri video singulară

Scris de | 3 iunie, 2022
Google Meet şi Google Duo fuzionează într-o aplicaţie de apeluri video singulară

Google a anunţat la început de iunie 2022 fuziunea celor mai mari aplicaţii de videoconvorbiri din portofoliul său. Pe de o parte îl avem pe Google Meet, care integra Google Classroom pe durata pandemiei, în perioada şcolii de acasă şi pe de altă avem Google Duo, care e o alternativă la Facetime şi Skype.

Noua aplicaţie rezultată din combinarea lui Google Meet şi Duo se va numi simplu Google Meet. În ultimii ani Meet a fost o platformă de videoconferinţe şi lucru în colaborare, un produs serios, pentru mediul corporate, pentru educaţie şi uz productiv. Google Duo e mai degrabă pentru uz „civil”, pentru publicul de masă şi apeluri video unu la unu. Google e cunoscută pentru uşurinţa cu care „omoară” şi cele mai serioase proiecte ale sale, le rebranduieşte şi le face să fuzioneze.

Sub noul nume veţi păstra toate funcţiile de apelare video de la Duo, de la faptul că e inclus în Dialer, la istoricul de conversaţii, contacte şi mesaje. Veţi putea aplica şi efecte în fundal sau fundaluri virtuale, să programaţi videoconferinţe şi să partajaţi conţinuturi cu participanţi. Numărul acestora poate ajunge până la 100 de persoane. Experienţa video şi audio va fi una îmbunătăţită prin intermediul AI-ului şi anulării de zgomot.

Google a promis că va integra şi elemente din celelalte produse ale suitei sale: Gmail, Calendar, Assistant şi Messages. Evident totul va fi gratuit şi veţi avea şi chat sub formă de text, dar şi subtitrare în timp real. Această tranziţie îmi aminteşte de cea de la Google Hangouts spre Google Chat, una foarte lentă de altfel.

Etichete: , , , , ,

Sursa: The Verge