Lightyear 0 aduce panoul solar pe o maşină electrică, care va intra în producţie în 2022

Scris de | 18 iunie, 2022
Lightyear 0 aduce panoul solar pe o maşină electrică, care va intra în producţie în 2022

De automobile electrice cu autonomie de 1000 de kilometri am mai auzit, dar unele cu un panou solar generos montat pe aproape toată lungimea corpului nu vedem în fiecare zi. Compania olandeză Lightyear a creat un automobil numit Lightyear 0, care va intra în producţie în 2022.

Aceasta este prima maşină de serie dotată cu panouri solare curbate montate pe acoperişul său. Se întind şi pe capota şi pe zona portbagajului. Ele încarcă bateria pe măsură ce automobilul se deplasează, dar şi când este parcat. Prima livrarea ar putea avea loc în Europa încă din noiembrie. Producătorul afirmă că maşina va oferi în jur de 500 de kilometri de autonomie fără a fi nevoită să se oprească pentru a se încărca. Panourile solare îi oferă încă 50 de kilometri de rulare.

Fiecare oră petrecută în bătaia soarelui îi va aduce lui Zero încă 9.6 kilometri de autonomie, conform creatorului său. În ţările foarte calde precum Spania sau Portugalia, dacă ai un drum mai scurt de 35 de kilometri nu vei avea nevoie să pui maşina la încărcat până la 7 luni. Într-o ţară cu cer mai noros ca Olanda, automobilul s-ar încărca la fiecare 2 luni, dacă rulezi sub 35 km pe zi. 0 e inspirată de prototipul Lightyear One, care a fost dezvăluit acum 2 ani.

Ce impresionează deosebit la acest vehicul este greutatea de 1575 kilograme, iar Ligthyear afirmă că asta e cu 40% mai puţin decât concurenţa. Mai sunt şi alte companii care lucrează la automobile cu panouri solare, precum Sono Sion, care intră în producţie în 2023. Oferă în medie 18 kilometri de autonomie din încărcarea solară. Aptera Never Charge promite să ofere chiar 60 de kilometri pe zi. Are deja 24.000 de rezervări.

Etichete: , , , ,

Sursa: CNN