Netflix te va taxa în curând pentru partajarea parolei; Iată ce teste se fac

Scris de | 19 iulie, 2022
Netflix te va taxa în curând pentru partajarea parolei; Iată ce teste se fac

Netflix a pus gând rău celor care împart parolele de conturi cu prietenii şi se pare că face deja teste pentru a crea o subscripţie de tip „Buy extra homes”. E clar că gigantul de streaming o să ia măsuri, după ce a observat că a început să piardă sute de mii de abonaţi şi a fost nevoit să anuleze din producţiile sale.

Aşa cum a testat abonamente speciale pentru mobil sau abonamente cu reclame în India, Netflix face acum teste de password sharing în Argentina, Guatemala, Honduras, El Salvador. O pagină de suport pentru Netflix din Honduras menţionează că testul le va cere celor ce partajează parola cu cei din alte locuinţe să plătească o taxă extra. Astfel ei vor putea folosi un cont pe un televizor sau un dispozitiv conectat la televizor la o locaţie în afara locuinţei principale timp de 2 săptămâni.

Fiecare locuinţă extra va plăti 219 pesos pe lună, adică 1.17 dolari pentru locuinţa principală şi 2.99 dolari pentru alte locuinţe. Netflix declară că utilizatorii îşi vor putea seta o locaţie „home” principală, acolo unde pot accesa Netflix pe orice dispozitiv, dar şi una de călătorie, cu Netflix folosit pe terminale mobile şi laptopuri. Cum stabileşte Netflix ce e „home” şi ce nu e? E vorba despre o localizare fizică, acolo unde puteţi utiliza Netflix pe oricare device.

Pentru a stabili că eşti în altă locuinţă, sunt luate în calcul adrese IP, ID-uri de terminale, activitatea de pe cont. Se pot primi mesaje „too many homes” pe un cont şi se vor evalua şi utilizările de VPN, proxy, unblockere. Netflix promite că utilizarea de cont Netflix pe un device sau TV în afara casei în mod „călătorie” se poate face fără taxe extra timp de până la 2 săptămâni, doar dacă acel cont nu a mai fost folosit în locaţia nouă vreodată.

Etichete: , , ,

Sursa: The Verge