Comunicarea și fiabilitatea sunt factorii principali care conduc la fidelizarea clienților service-ului auto

Scris de | 20 iulie, 2022
Comunicarea și fiabilitatea sunt factorii principali care conduc la fidelizarea clienților service-ului auto

Un nou sondaj la nivel național organizat de Castrol a identificat cei mai importanți factori care influențează loialitatea clienților pentru service-urile auto din România. Factorul menționat mai mult decât oricare altul – de 40% dintre șoferi – este că mecanicii „întotdeauna explică clar munca pe care trebuie să o facă și îmi solicită aprobarea înainte de a o efectua”.

 

Al doilea cel mai important factor care influențează loialitatea este fiabilitatea, 34% spunând că ar fi mai probabil să continue să folosească un service auto dacă consideră că personalul acestuia este „bine instruit”.

 

În mod semnificativ, aproape la fel de important precum comunicarea și fiabilitatea sunt factori care se referă la locația service-ului și modul în care se comportă personalul acestuia. Un sfert dintre respondenți (25%) ar rămâne loiali dacă service-ul auto le este convenabil (adică aproape de casă sau de serviciu). În plus, 30% dintre șoferii chestionați ar continua să folosească același service auto dacă consideră că angajații sunt „prietenoși”, în timp ce 29% s-ar întoarce la un service auto dacă consideră că munca efectuată reprezintă „o valoare bună”.

 

O majoritate semnificativă (43%) sunt pregătiți să se deplaseze până la 16 kilometri de acasă pentru a folosi un service auto care îndeplinește criteriile pe care le consideră a fi cele mai importante. Încă 19% ar călători până la 24 de kilometri, iar doar 14% ar lua în considerare să conducă până la 32 de kilometri.

 

Sondajul a evidențiat, de asemenea, factori care au fost mai puțin importanți pentru păstrarea loialității clienților. În mod remarcabil, doar 17% ar avea mai multe șanse să continue să folosească același service auto, deoarece acesta oferă întotdeauna o mașină la schimb.

 

„Poate cel mai semnificativ lucru pe care îl evidențiază această cercetare este importanța comunicării eficiente cu clienții”, explică Layla Yebaile, Responsabil de marketing service și întreținere la Castrol Europe. „Este clar că șoferii vor continua să folosească un service auto care explică ce lucru este necesar și cum acea muncă reprezintă o valoare bună. De asemenea, comunicarea este esențială pentru a debloca oportunități suplimentare de profit – clienții vor plăti service-urilor auto pentru produse premium în care beneficiile sunt explicate. De aceea, depunem atât de mult efort pentru a ajuta Service-urile Partenere Castrol să-și prezinte afacerea într-un mod eficient, astfel încât să poată genera creșterea veniturilor astăzi și să protejeze păstrarea clienților în viitor.”

 

Program pentru service-urile auto partenere cu Castrol

Castrol și-a stabilit un obiectiv de a deveni lider de piață în service-urile auto partenere. Service-urile independente care au marca „Castrol Service” vor îndeplini o serie de standarde de calitate și servicii pentru clienți. Rețeaua de service-uri Castrol oferă soluții de formare și oferte de marketing pentru a crește și reține traficul, a spori oportunitățile de vânzare în plus, precum și a emite service-uri cu o certificare terță parte de la . Service-urile Castrol primesc, de asemenea, o serie de beneficii, cum ar fi asistență de marketing și capacitatea de a oferi clienților o garanție gratuită pentru motor pentru orice vehicul întreținut folosind lubrifianți Castrol.

 

Castrol recunoaște valoarea formării personalului și, prin urmare, pentru a sprijini service-urile și a dezvolta cunoștințe despre produse, Castrol oferă atât formare online în service-urile auto francizate, cât și independente. O serie de module de formare interactive și modulare de dimensiuni mici se concentrează pe dezvoltarea cunoștințelor despre produse și pe îmbunătățirea abilităților în vânzări.

 

Pentru a accesa schema de instruire Castrol, vă rugăm să vizitați unul dintre partenerii de încredere în lubrifianți aici:

 

https://www.castrol.com/ro_ro/romania/home.html 

Etichete: , , , ,