Care este destinația de vacanță favorită a românilor în vara lui 2022

Scris de | 21 iulie, 2022
Care este destinația de vacanță favorită a românilor în vara lui 2022

Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii tehnologice de călătorii, oferă date despre preferințele românilor pentru vacanțele din timpul verii, înregistrate pe platformă. Numărul total de rezervări din această vară depășește cu 70% nivelul de anul trecut. 

Italia, Regatul Unit, Spania, Grecia și Franța sunt în top 5 cele mai vizitate țări anul acesta, călătorii optând și pentru Germania, Austria sau Belgia. Orașele europene sunt și ele în topul listei de rezervări, Londra, Milano, Roma, Viena și Bruxelles fiind principalele 5. Călătorii au făcut rezervări și pentru Paris, Dublin sau Barcelona. 

Comparativ cu anul trecut, costul mediu al unui bilet de avion a crescut cu 7%, dar suma este cu 5,8% mai mică decât în 2019. Costul unui bilet depinde de durata zborurilor. 

Conform datelor furnizate de Kiwi.com, majoritatea românilor preferă să facă rezervări în avans. Mai exact, 37% dintre călători își rezervă vacanțele de la 3 săptămâni până la 2 luni înainte. 14% dintre ei preferă să rezerve între 2 și 4 luni în avans, pe când alți 14% își programează concediile cu o săptămână sau două înainte. Pe de altă parte, 8% sunt mai spontani și fac rezervări cu 4-6 zile înainte, în timp ce un procent de 13% preferă rezervările last minute și achiziționează bilete cu 3 zile, sau chiar mai puțin, în avans. 

„Suntem surprinși să vedem că oamenii aleg Kiwi.com și pentru zboruri domestice, călătorind destul de des către capitală, demonstrând că numărul de evenimente din această vară a pus Bucureștiul pe harta orașelor de interes” spune Eliška Řezníček Dočkalová, Director Customer Experience la Kiwi.com. Referitor la timpul pe care românii îl petrec în vacanțe, din datele platformei reiese că aceștia sunt fani ai experiențelor de tip city break, având în vedere că 74% dintre ei stau până la 3 zile la destinație. 12% preferă vacanțe de la 4 până la 6 zile, în timp ce 12% petrec de la una la două săptămâni în destinațiile alese. 

Etichete: , , ,