Amazon Prime se scumpeşte în Europa cu până la 43%

Scris de | 27 iulie, 2022
Amazon Prime se scumpeşte în Europa cu până la 43%

După ce Netflix şi-a crescut preţurile abonamentelor în ultimul an, acum şi Amazon face acelaşi lucru. Gigantul lui Jeff Bezos are un as în mânecă: ştie cât hype e în jurul serialului Lord of the Rings, care apare pe 2 septembrie. Cu cât cresc preţurile aflaţi mai jos.

Inflaţia a afectat deja o sumedenie de servicii şi acum e rândul lui Amazon Prime. Aparent Amazon a luat decizia pentru a raporta rezultate financiare trimestriale mai bune (raportarea se apropie). Creşterile de preţuri vor debuta pe 15 septembrie, cel puţin în Europa. Un salt al preţurilor s-a produs deja în SUA în februarie. Toate aceste mutări se întâmplă pe măsură ce noul director executic Andy Jassy se acomodează în jilţul lăsat liber de Bezos.

Dacă SUA este piaţa principală pentru Amazon, ei bine Germania este a doua. Nemţii vor experimenta o creştere a preţurilor la Amazon Prime cu 30%, iar un abonament va ajunge la 89.9 euro. În Marea Britanie preţurile cresc cu 20%, iar clienţii vor plăti 95 de lire pe an. În ce priveşte Spania, Italia sau Franţa membrii Amazon Prime vor plăti cu până la 43% mai mult decât până acum. Franţa pare să fie cel mai afectată, acolo abonamentul anual Amazon Prime crescând de la 49 de euro la 69.9 euro.

Conform Reuters, Amazon dă vina pe inflaţia crescută şi costuri operaţionale crescute. Compania a postat primele sale pierderi într-un trimestru în ultimii 7 ani şi asta s-a întâmplat în ultimul trimestru. Oficialii au încercat să dea vina pe costul combustibilului, transportului şi stocării în depozite. Probabil şi România va experimenta creşteri de acest gen până la final de an.

Etichete: , , ,

Sursa: The Verge