HarmonyOS 3.0 a devenit oficial: are widgeturi 3D, securitate sporită, avataruri full body

Scris de | 28 iulie, 2022
HarmonyOS 3.0 a devenit oficial: are widgeturi 3D, securitate sporită, avataruri full body

Pe 27 iulie Huawei a prezentat noul său sistem de operare, HarmonyOS 3.0, care vrea să fie rival pentru Android 13 şi iOS 16. Vine cu motto-ul „Be One, Be More” şi continuă pe ruta funcţiilor colaborative cu alte dispozitive, în zona Super Device.

Suportă mai multe dispozitive smart home interconetate şi vine cu widgeturi 3D în format „stacked”, suprapuse ca nişte cărţi de joc pe verticală. Mai include şi diferite formaturi de foldere personalizabile, dar şi emoji-uri 3D. Utilizatorii acestui OS pot crea un avatar 3D complex, mai mult decât un cap sau bust, un corp întreg. Ni se promite o viteză cu 7% mai mare decât la HarmonyOS 2.0, fluiditate mai mare cu 18% şi o viteză de funcţionare a aplicaţiilor cu 14% mai mare.

Huawei a menţionat şi că telefonul vechi de 3 ani Huawei Mate 30 Pro este acum mai rapid la copiere de fişiere decât un Galaxy S22 Ultra cu One UI 4.0. HarmonyOS 3.0 include un sistem de management de permisiuni, care blochează accesul neautorizat al aplicaţiilor la date, fişiere, poze. Sunt izolate astfel aplicaţiile cu risc sporit. Smart Privacy este o funcţie care scoate datele vitale din imagini înainte ca ele să fie partajate.

Huawei a inclus şi funcţii AI în HarmonyOS 3.0, precum cea care subtitrează automat video-urile sau recunoaşte imagini şi text. Puteţi face şi streaming muzical simultan spre boxe şi căşti. HarmonyOS 3.0 beta va rula în această perioadă pe seria Huawei P50, Mate 40, dar şi MatePad Pro 12.6 2021.

Etichete: , , ,