Kodak va produce baterii pentru automobile electrice folosind linia de producţie foto

Scris de | 29 iulie, 2022
Kodak va produce baterii pentru automobile electrice folosind linia de producţie foto

Kodak a trebuit să pivoteze serios în ultimul deceniu, descoperind că pierde clienţi mai rapid decât se poate adapta pieţei foto în continuă scădere. Telefoanele mobile au îngropat evident astfel de branduri, iar acum Kodak ar fi interesată de segmentul automobilelor electrice.

Compania îşi va converti linia de producţie de pelicule foto în echipamente de producţie pentru baterii destinate automobilelor electrice. Kodak a făcut investiţii în Wildcat Discovery Technologies, marcând astfel intrarea sa pe piaţa producţiei de baterii pentru vehicule electrice. Bateriile de tip supercell Wildcat au nevoie de o inginerie şi un lucru cu peliculă nu chiar diferit de ce vedeam pentru pelicula de 35 mm de la Kodak.

Linia de producţie de pelicule Kodak valorează între 70 şi 80 de milioane de dolari. Producţia de film fotografic se numeşte ESTAR şi foloseşte polimer pentru a crea acel film. Kodak şi-ar putea rotunji veniturile semnificativ odată cu această pivotare, asta deoarece preţul bateriilor este mult mai mare decât cel al unei role de film. Ca idee, bateria unui automobil electric costă în jur de 50% sau chiar mai mult decât întregul preţ al vehiculului.

Kodak s-a mai extins în câteva zone: componente pentru producţia farmaceutică, produse chimice pentru laboratoare, wellness. Kodak se gândeşte să se implice şi în realizarea mega bateriilor casnice, nu doar a celor auto. Posibil să vedem şi alte companii din zona foto făcând acelaşi pas.

Etichete: , , ,

Sursa: Gizmochina